Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Φορολογικοί έλεγχοι σε ΜΚΟ από ΑΑΔΕ

Φορολογικοί έλεγχοι σε ΜΚΟ από ΑΑΔΕ

Φορολογικοί έλεγχοι σε ΜΚΟ από ΑΑΔΕ
Τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από δωρεές δημοσίων και ιδιωτικών φορέων προαναγγέλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο:
* Η Α.Α.Δ.Ε. ζήτησε από όλα τα Υπουργεία και τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες αυτών καθώς και τις Αυτοτελείς Γενικές Γραμματείες να την ενημερώσουν με τα στοιχεία όλων των Ελληνικών Μ.Κ.Ο. για τις οποίες έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις δράσεων ή προγραμμάτων τους την τελευταία δεκαετία από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και από πόρους ή δωρεές Οργανισμών ή και δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με αναφορά στο εγκριθέν πρόγραμμα ή δράση καθώς και να μας γνωρίσουν το φορέα χρηματοδότησης αυτών.
* Τα ανωτέρω ζητηθέντα στοιχεία αμέσως μόλις αποστέλλονται από τις παραπάνω Υπηρεσίες διαβιβάζονται από την Α.Α.Δ.Ε. στις αρμόδιες για τον έλεγχο αρχές προκειμένου να τύχουν ελεγκτικής αξιοποίησης.
* Ήδη οι ελεγκτικές αρχές της Α.Α.Δ.Ε. δρομολογούν τους ελέγχους των Μ.Κ.Ο, αρμοδιότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: