Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Πώς θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις από τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Πώς θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις από τον εξωδικαστικό μηχανισμό

  Πώς θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις από τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τα πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών ανέλυσε ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας, Φ.Κουρμούσης. 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουρμούσης είπε ότι από τις αρχές Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις όσων επιχειρήσεων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς εφορίες, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, εργαζόμενους, δήμους κτλ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον για ένταξη στη διαδικασία είναι ήδη μεγάλο.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αφορά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν σημαντικά οφέλη με την ένταξη τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τόνισε ο κ. Κουρμούσης επισημαίνοντας ότι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις θα είναι η ρύθμιση συσσωρευμένων χρεών με μακροχρόνιες ρυθμίσεις μέχρι και «κούρεμα» για κάποιες οφειλές.
«Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ενώ επιδιώκεται η ενημέρωση των επιχειρηματιών με εκδηλώσεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα στο νησί της Ρόδου» είπε ο κ.Κουρμούσης και υπενθύμισε ότι για να εφαρμοστεί η διαδικασία χρειάζεται να συμφωνήσει το 60% των πιστωτών μιας επιχείρησης.
Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να εισρεύσουν χρήματα στο δημόσιο και στις τράπεζες από επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει να πληρώνουν λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, είπε ο κ. Κουρμούσης αφού θα «κουρευτούν» τα πανωτόκια τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ενώ παράλληλα θα υπάρξουν μακροχρόνιες δόσεις, μέχρι και 120 μηνιαίες, για την καταβολή των οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: