Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Αλλαγές στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο Σταθάκης - ΒΙΝΤΕΟ

Αλλαγές στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο Σταθάκης - ΒΙΝΤΕΟ

Αλλαγές στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο Σταθάκης - ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι απόφαση του προηγούμενου Eurogroup πώς να πάρουμε τα μέτρα, θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης το πρωί της Παρασκευής, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Τον Μάιο του 2016 συμφωνήθηκαν τρία «κουτάκια» μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους: τα βραχυπρόθεσμα που τα πήραμε μέχρι τον Δεκέμβριο, τα μεσοπρόθεσμα που πάνε με τη δεύτερη αξιολόγηση, και τα μακροπρόθεσμα. Τα μακροπρόθεσμα (θα ληφθούν), αν χρειαστούν», συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης.
Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος. «Η χρεώση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας.
«Λόγω του σκληρού χειμώνα πολλά νοικοκυριά ξεπέρασαν το όριο των 1500 KW και βρέθηκαν αντιμέτωπα με υψηλότερες χρεώσεις», είπε ο κ. Σταθάκης, για να προσθέσει πως «η διόρθωση για τη χρέωση στις ΥΚΩ θα ισχύσει από τον επόμενο χειμώνα».
Διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση στο νερό, σημειώνοντας πως η χώρα εκπλήρωσε την ευρωπαϊκή της υποχρέωση να γνωρίζει πως καταναλώνεται το νερό, αλλά δεν έχει υποχρέωση για αυξήσεις.
Δείτε το βίντεο:
https://youtu.be/8TSU7pNz6MA
http://www.enikonomia.gr/timeliness/154457,allages-stis-chreoseis-tou-ilektrikou-revmatos-proaningeile-o-sta.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: