Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Γιούνκερ: Αποτίω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού

Γιούνκερ: Αποτίω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαούΓιούνκερ: Αποτίω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού

03:33 μμ, Παρασκευή 26 Μαϊ 2017
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα απέστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της συνάντησης των G7 στη Σικελία.
«Μετά την πρώτη G7 που είχαμε στη Βαυαρία και την επόμενη πέρυσι στην Ιαπωνία - αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να συζητούμε για την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που έπρεπε να συζητήσουμε προηγουμένως για την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα κάνει καλά και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο έθνος και πρέπει να σεβόμαστε αυτό το έθνος με τον τρόπο που λέω».
Πηγή: real.gr

Aξιωματούχος ΔΝΤ: «Εγγύηση» για την επίτευξη συμφωνίας οι πληρωμές του Ιουλίου

Aξιωματούχος ΔΝΤ: «Εγγύηση» για την επίτευξη συμφωνίας οι πληρωμές του Ιουλίου

Οι επερχόμενες πληρωμές ελληνικών ομολόγων αποτελούν την καλύτερη «εγγύηση» για την επίτευξη μίας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.
«Υπάρχoυν ορισμένα ευαίσθητα πολιτικά θέματα, τα οποία καθυστερούν τη διαδικασία, αλλά οι πληρωμές των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο διασφαλίζουν την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα» προσέθεσε το ίδιο στέλεχος του ΔΝΤ.
Εκτίμησε ,όμως,ότι «η αναγκαία συμφωνία θα επιτευχθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, χάρη στην πίεση του χρόνου».

Αξιωματούχος ΔΝΤ: Αν είχαμε έναν Έλληνα Μακρόν, θα μπαίναμε αμέσως στο πρόγραμμα

Αξιωματούχος ΔΝΤ: Αν είχαμε έναν Έλληνα Μακρόν, θα μπαίναμε αμέσως στο πρόγραμμα

«Αν είχαμε έναν Έλληνα Μακρόν, θα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή» τόνισε αξιωματούχος του ΔΝΤ σε δηλώσεις του στο CNBC.
Με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος αναφέρθηκε στο ότι ο νέος Γάλλος Πρόεδρος εστιάζει στις ευρείες μεταρρυθμίσεις της γαλλικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τις προσδοκίες, το Ταμείο θα συμμετάσχει και επισήμως στη διάσωση –δεδομένου ότι αυτό είναι βασικό για χώρες όπως η Γερμανία που έχει πει στο λαό της ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει και βρίσκεται ενόψει ομοσπονδιακών εκλογών το Σεπτέμβριο. Ωστόσο είναι αβέβαιο το πώς θα εξελιχθεί αυτή η συμμετοχή.
Εν τω μεταξύ ο διευθυντής του Τομέα Χρηματοπιστωτικών Ερευνών του ΔΝΤ Τομπίας Άντριαν, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι «δεν προκύπτει από κάπου ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς αισθητή ελάφρυνση τους χρέους της. Η άποψη αυτή του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει».
Παράλληλα, επεσήμανε την ελλιπή συμμόρφωση των χωρών τού Συμφώνου Σταθερότητας και ζήτησε μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.
«Είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το γεγονός ότι δεν μπορούν να πιεστούν τα κράτη-μέλη να τηρούν τους κανόνες του κρατικού προϋπολογισμού» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: