Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σχετικά με το πρόβλημα στις δόσεις δηλώσεων νομικών προσώπων

Σχετικά με το πρόβλημα στις δόσεις δηλώσεων νομικών προσώπων




Πρόβλημα στις δόσεις δηλώσεων νομικών προσώπων

Παρόλο που η διάταξη που άλλαξε το χρόνο καταβολής του φόρου των νομικών προσώπων ισχύει εδώ κι ένα μήνα σχεδόν[1] και επιπροσθέτως δημοσιεύθηκε και η εγκύκλιος που κοινοποιεί τις νέες διατάξεις[2], εντούτοις η εφαρμογή του taxis δεν είναι ακόμη έτοιμη, με αποτέλεσμα κατά την υποβολή των δηλώσεων να ακολουθείται η προϊσχύουσα διαδικασία (σ.σ. καταβολή της πρώτης δόσης την επόμενη εργάσιμη ημέρα).

Για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά την υποβολή των δηλώσεων αυτών, αλλά να γνωρίζουν και την εν λόγω δυσλειτουργία προκειμένου να μην εκτεθούν στους πελάτες τους. Ευελπιστούμε να αποκατασταθεί σύντομα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περαιτέρω δυσλειτουργίες. 

Η  ενημέρωση που είχαμε από την αρμόδια υπηρεσία, είναι ότι τουλάχιστον στο θέμα των δόσεων θα δοθεί λύση από την ερχόμενη εβδομάδα για όλες τις δηλώσεις νομικών προσώπων που θα υποβληθούν από Δευτέρα, αλλά και για όσες έχουν ήδη υποβληθεί. 
_______________
1«η καταβολή του φόρου νομικών προσώπων γίνεται σε έξι (6), κατ' ανώτατο όριο, ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε (5) επόμενων, μηνών», βλ. παράγραφο 2α του άρθρου 16 του  ν.4467/2017 (ΦΕΚ Α' 56/13-04-2017).
2 Βλ. ΠΟΛ. 1071/2017.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: