Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Αφορολόγητο: Ποιες τράπεζες ενημερώνουν αυτόματα τους πελάτες τους για τις e-αγορές

Αφορολόγητο: Ποιες τράπεζες ενημερώνουν αυτόματα τους πελάτες τους για τις e-αγορές
Για την απόδειξη των ηλεκτρονικών πληρωμών απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που να τις επιβεβαιώνει.
29 Μαι 2017 - 09:52
Picture 0 for Αφορολόγητο: Ποιες τράπεζες ενημερώνουν αυτόματα τους πελάτες τους για τις e-αγορές
Μετά τη Eurobank και η Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ενημερώνονται αυτόματα για τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει και μετρούν για το αφορολόγητο όριο.

Ως γνωστόν, από εφέτος η έκπτωση φόρου παρέχεται μόνον εφόσον έχει πραγματοποιηθεί συγκεκριμένο ύψος συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο, ανάλογα με τα επίπεδα εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου.

Για την απόδειξη των ηλεκτρονικών πληρωμών απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που να τις επιβεβαιώνει.

Ωστόσο, οι τράπεζες το κάνουν ακόμη πιο εύκολο για τους πελάτες τους, παρέχοντας online υπολογιστή του αφορολογήτου, με τις ηλεκτρονικές αγορές που έχουν πραγματοποιήσει, η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

 
Μέσω PC ή κινητού

Η υπηρεσία αυτή παρέχεται τόσο μέσω του e-banking, όσο και μέσω του Mobile banking της Eurobank και της Alpha Bank, η οποία προχώρησε στην αναβάθμιση των δύο υπηρεσιών της την περασμένη εβδομάδα.

Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες τους έχουν συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για το χτίσιμο του αφορολόγητου, καθώς γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την αξία των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιήσει.

Μάλιστα, οι δύο τράπεζες στη σχετική σελίδα ενημέρωσης παραθέτουν τις συναλλαγές και ανά κατηγορία δαπάνης.

Με τον τρόπο αυτό, ο φορολογούμενους μπορεί με ευκολία να υπολογίσει τι αξία συναλλαγών του λείπει για να μεγιστοποιήσει το φορολογικό του όφελος από την έκπτωση φόρου.

Παραδείγματα

Στο ακόλουθο παράδειγμα φαίνεται η υπηρεσία ενημέρωσης της Alpha Bank:


Η αντίστοιχη σελίδα της Eurobank είναι η ακόλουθη:


Οι απαιτούμενες δαπάνες

Στο χτίσιμο της μείωσης του φόρου προσμετρώνται όλες οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής στην Ελλάδα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ε.Ο.Χ. (Ισλανδία, Λιχνεστάϊν και Νορβηγία), κατ’ ελάχιστον σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:Για το αφορολόγητο δεν μετρούν οι ακόλουθες δαπάνες:
  • Δαπάνες Υγείας*
  • Ενοίκια
  • Πληρωμή Φόρων
  • Τέλη κυκλοφορίας
  • Αγορά κατοικίας
  • Αγορά οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών
  • Δόσεις δανείων
  • Αγορά επενδυτικών μετοχών
  • Δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό
  •  
Οι ιατρικές φαρμακευτικές δαπάνες, για να τύχουν της ειδικής έκπτωσης φόρου 10% (ανώτατη έκπτωση φόρου 3.000€) θα πρέπει, αφενός να υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματος και, αφετέρου, να έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής

moneyonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: