Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Το ethnos.gr στο κρίσιμο Eurogroup: «Στο τέλος του προγράμματος τα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους» λέει ο Ντάισελμπλουμ [vids]

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το ethnos.gr στο κρίσιμο Eurogroup: «Στο τέλος του προγράμματος τα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους» λέει ο Ντάισελμπλουμ [vids]

Στην «καρδιά» των εξελίξεων στις Βρυξέλλες βρίσκεται η ανταποκρίτρια του Έθνους Μαρία Ψαρά, που παρακολουθεί από κοντά το κρίσιμο Εurogroup για την Ελλάδα. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 17:00, , ενημερώθηκε 18:50
Το ethnos.gr στο κρίσιμο Eurogroup: «Στο τέλος του προγράμματος τα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους» λέει ο Ντάισελμπλουμ [vids]
Σε βίντεο-ανταποκρίσεις, η Μαρία Ψαρά μεταφέρει όλες τις νεότερες πληροφορίες από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. 
Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη αλλά το ζήτημα της Ελλάδας δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι, καθώς είναι το τρίτο της «ατζέντας». 
Η έκθεση συμμόρφωσης είναι θετική και τα προαπαιτούμενα έχουν ήδη ψηφιστεί από την βουλή, δύο στοιχεία που ενισχύουν τις πιθανότητες να υπάρξει θετική έκβαση στο ζήτημα του χρέους. 

Στην συνάντηση έφτασε ελαφρώς καθυστερημένος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 
«Δεν αργεί συχνά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ» σημειώνει η ανταποκρίτρια του Έθνους, εκτιμώντας ότι πιθανώς να είχε να διευθετήσει κάποια εκκρεμότητα της τελευταίας στιγμής.
Στο τέλος του προγράμματος θα ληφθούν τα όποια μέτρα για ελάφρυνση του χρέους, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση. 
Περιμένω συμφωνία σήμερα, αλλά όχι «την τελική συμφωνία», είπε ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι αυτή η συνάντηση δεν θα είναι και η τελευταία.
Όπως τόνισε, στόχος αυτή τη στιγμή είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα  και το Ταμείο θα πρέπει να λάβει μία τέτοια απόφαση, συμπλήρωσε, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες.

Η ελληνική πλευρά ελπίζει σήμερα σε μια πολιτική δήλωση που θα προχωρήσει το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 
Ωστόσο, λεπτομέρειες για τα μέτρα δεν αναμένονται σήμερα. 
Όπως αναφέρει η ανταποκρίτριά μας, οι λεπτομέρειες αυτές πιθανότατα να συμφωνηθούν σε ένα έκτακτο Eurogroup.  
Κυβερνητική πηγή: Διαπιστώθηκαν μεγάλες διαφορές στο EWG για το θέμα της Ελλάδας 
Μεγάλες διαφορές για το ζήτημα του χρέους διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια του EuroWorking Group, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή. 
Η ίδια κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι τα προαπαιτούμενα έκλεισαν κατά την συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών (EWG), όταν και ξεκίνησε η συζήτηση για το χρέος. 
«Διατυπώθηκαν πολλές απόψεις» ανέφερε η ίδια πηγή. 
Το θέμα της Ελλάδας είναι το τρίτο και τελευταίο ζήτημα στην «ατζέντα» του σημερινού Eurogroup. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: