Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ P. WATSA - XΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Μήνυμα Φέσσα για προσέλκυση επενδύσεων

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ P. WATSA - XΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Μήνυμα Φέσσα για προσέλκυση επενδύσεων

Ο κ. Φέσσας αναμένεται να ανακοινώσει την ανάληψη πρωτοβου- λίας για τη διεξαγωγή ενός μεγάλου, διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου μέσα στο 2018.
Ο κ. Φέσσας αναμένεται να ανακοινώσει την ανάληψη πρωτοβου- λίας για τη διεξαγωγή ενός μεγάλου, διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου μέσα στο 2018.
Στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης και τη δημιουργία ενός φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, που μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας αναμένεται να εστιάσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας στην ομιλία του, σήμερα το απόγευμα, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου.
Στη συνέλευση κεντρικός ομιλητής φέτος θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings κ Prem Watsa, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην εκδήλωση θα δώσει το παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Νωρίτερα, στην πρωινή συνεδρίαση της συνέλευσης θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ο επικεφαλής των οικονομολόγων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, (ESM) κ. Rolph Strauch.
Η πρόσκληση του ΣΕΒ προς τον κ. Watsa να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας του Συνδέσμου να εντάξει και πάλι τη χώρα στο διεθνές επενδυτικό γίγνεσθαι. Απο το βήμα της γενικής συνέλευσης, με κεντρικό μήνυμα «ΣΕΒ 110 χρόνια δύναμη προόδου», καθώς το 2017 ο Σύνδεσμος συμπληρώνει 110 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς, ο κ. Φέσσας αναμένεται να ανακοινώσει την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διεξαγωγή ενός μεγάλου, διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου μέσα στο 2018. Επανειλημμένα ο πρόεδρος του Συνδέσμου έχει εκφράσει τη θέση ότι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι οι επενδύσεις αλλά για να συμβεί αυτό η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας και να υλοποιήσει τις αναγκαίες και βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να κερδίσει σε ανταγωνιστικότητα και να εκσυγχρονίσει τις δομές της.

Ο ρόλος του δημοσίου
Το παλαιό μοντέλο, με το Δημόσιο στο ρόλο του επενδυτή ανήκει στο παρελθόν, αφού, πέραν όλων των άλλων το Δημόσιο δεν διαθέτει πια τους πόρους που χρειάζονται. Αρα η λύση είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες για να κινητοποιηθούν χρειάζονται παρεμβάσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, να μειωθεί η γραφειοκρατία, η φορολογία κ.λπ. Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να δώσει το έναυσμα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και για το πέρασμα σε ένα νέο ενάρετο κύκλο οικoνομικής ανάπτυξης. Αλλωστε όπως έχει δηλώσει ο κ. Φέσσας έχουν ήδη γίνει αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση της προσαρμογής, απομένουν όμως διαρθρωτικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και μεταρρυθμίσεις, που έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Ας σημειωθεί ότι κατά την πρωινή συνεδρίαση της συνέλευσης, τα μέλη του ΣΕΒ καλούνται, μεταξύ άλλων, να εγκρίνουν τον απολογισμό πεπραγμένων για το 2016, τον ετήσιο απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε, καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: