Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Χωρίς Wi-Fi παραμένουν οι δημόσιες υπηρεσίες

Χωρίς Wi-Fi παραμένουν οι δημόσιες υπηρεσίες

Χωρίς Wi-Fi παραμένουν οι δημόσιες υπηρεσίες

Χωρίς δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ παραμένουν για το κοινό οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες εν έτει 2017. Μάλιστα τις περισσότερες φορές απαιτούνται η προσωπική ενασχόληση και το μεράκι ενός δημοσίου λειτουργού για να … φτάσει το Wi-Fi στους εξυπηρετούμενους. Μια τέτοια καλή πρωτοβουλία ανέλαβε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Γιώργος Δενδραμής, που κατανόησε την παράκληση μίας 22χρονης καρκινοπαθούς να βρίσκεται σε επαφή διαδικτυακά με τους γνωστούς της.
«Μόλις ανέλαβα τη διοίκηση έκανα μία περιήγηση στους θαλάμους προκειμένου να γνωρίσω το νοσοκομείο. Σε έναν από αυτούς συνάντησα μία πολύ μικρή κοπέλα (…) Ανέλαβα την πρωτοβουλία, εξοικονόμησα χρήματα και ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα στο νοσοκομείο. Μη φανταστείτε ότι ήταν τεράστιο το κόστος για την εγκατάσταση», θυμάται ο κ. Δενδραμής.
Στο κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου κανείς δεν νιώθει μοναξιά. Πολύωρες αναμονές, χαμένες εργατοώρες περιμένουν τους πολίτες που στέκονται στωικά στην ουρά για την πληρωμή του λογαριασμού ή κάποιο διακανονισμό. Γκρίνιες, σπρωξίματα, βρισιές έχουν την τιμητική τους, αλλά το Wi-Fi απουσιάζει. Κάποιοι περιμένουν βυθισμένοι … στα κινητά τους.
Ο Χιούγκο Ζεγκ είναι ένας από αυτούς. Έμπορος, έχει έρθει από την Κίνα και τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Ελλάδα. «Περιμένω δύο ώρες στην ουρά για αλλαγή ονόματος. Φυσικά και θα ήθελα να υπάρχει δωρεάν Ίντερνετ γιατί ενώ περιμένω τακτοποιώ κάποιες εκκρεμότητες διαδικτυακά. Ευτυχώς, έχω πρόσβαση μέσω 4G», εξηγεί.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: