Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος θα είναι καλύτερη στις 15 Ιουνίου - BINTEO

Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος θα είναι καλύτερη στις 15 Ιουνίου - BINTEO

Τσακαλώτος: Η συμφωνία για το χρέος θα είναι καλύτερη στις 15 Ιουνίου - BINTEO

Συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, που θα είναι καλύτερη από την πρόταση που έγινε στο προηγούμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου και απέρριψε η ελληνική πλευρά, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τα νέα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.
Ο υπουργός είπε πως στη νέα συμφωνία δεν θα υπάρχει η αναφορά που υπήρχε στην απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 (σ.σ.: όπως και στην αντίστοιχη απόφαση του Μαΐου του 2016) ότι τα μέτρα για το χρέος θα ληφθούν, αν χρειασθεί. «Θα τσεκάρουμε», είπε, μετά τις 15 Ιουνίου, αν θα υπάρχει η φράση αυτή».
Απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση, ο υπουργός ρώτησε τι θα λέει αν η συμφωνία στις 15 Ιουνίου είναι καλύτερη από την πρόταση που έγινε στο προηγούμενο Eurogroup, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη και ότι θα υπάρχουν επιπλέον βραχυπρόθεσμα μέτρα καθώς και αναφορές για μετά το πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός, δεν δέχθηκε ποτέ αυτό που έλεγαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι δεν χρειάζεται ρύθμιση του χρέους, ούτε έχει υιοθετήσει την επιτροπεία. Αναφορικά με τη λιτότητα, ο υπουργός είπε ότι πράγματι η κυβέρνηση πήρε μέτρα λιτότητα, αλλά πολύ λιγότερα από αυτά που πήραν οι κυβερνήσεις της προηγούμενης πενταετίας.
Ο κ. Σταϊκούρας, είπε, ανέβασε τα μέτρα που πήραμε σε 14,5 δισ. ευρώ. Δεν είναι τόσα, τόνισε, αλλά ακόμη και να το δεχθούμε το ποσό αυτό, είναι πολύ μικρότερο από τα 60 δισ. ευρώ της προηγούμενης πενταετίας.
https://youtu.be/HZlOqfmVNSY
http://www.enikonomia.gr/economy/156086,tsakalotos-i-symfonia-gia-to-chreos-tha-einai-kalyteri-stis-15-io.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: