Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών 2016 ζητά από το Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α., η Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων

Παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών 2016 ζητά από το Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α., η Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων





Η Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων του ΕΦΚΑ, μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου μας σε αυτήν Δ. Βερβεσού, με επιστολή της προς το ΔΣ του ΕΦΚΑ, ζητεί την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων, ασφαλισμένων των τομέων του τέως ΕΤΑΑ, έτους 2016, καθώς και των αναδρομικών εισφορών των ετών 2011-2014 του Ν. 3988/2011, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Στο έγγραφό της προς την διοίκηση του ΕΦΚΑ, η Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων, ζητεί να εισαχθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ, την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή επικαλείται την οικονομική δυσκολία και τις τρέχουσες αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις  των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων καθώς και την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για δυνατότητα ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Ακολουθεί το έγγραφο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστημόνων ΕΦΚΑ:




https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: