Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Χαράτσι από το 2018 στις αποδείξεις δαπάνης

Χαράτσι από το 2018 στις αποδείξεις δαπάνης
Ενημέρωση: 14-06-2017 11:59

Σε μια προσπάθειά του να ενσιχύσει τα έσοδα του ΕΦΚΑ, το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί "χαράτσι" 26,95% και σε όσους αμείβονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (τίτλος κτήσης) από το 2018 το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ependisinews.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το άρθρο, "οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (κάνουν τις συνεντεύξεις στις έρευνες) οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτή τη μέθοδο πληρωμής έχουν ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να μην πληρώνουν εισφορές για εισοδήματα έως 3.000 ευρώ.
Ωστόσο, το υπουργείο, υπό τον φόβο ότι μεγάλο μέρος ασφαλισμένων θα καταφύγει στις αποδείξεις δαπάνης, προκειμένου να αποφύγει τις εισφορές-φωτιά, είναι αρνητικό σε οποιαδήποτε πρόταση για προστατευτικό πλαφόν!
Το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι να ξεκινήσει η επιβάρυνση με εισφορές το 2018. Αυτό σημαίνει ότι το 2017, με τη σιωπηρή ανοχή του υπουργείου, δεν θα ζητηθούν οι απαιτούμενες εισφορές από όσους κάνουν χρήση αποδείξεων δαπάνης".

Πηγή: Επένδυση

Δεν υπάρχουν σχόλια: