Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

300.000 λάθη στα ραβασάκια για τα ΙΧ που είναι ανασφάλιστα - Σε απόγνωση οι λογιστές

300.000 λάθη στα ραβασάκια για τα ΙΧ που είναι ανασφάλιστα - Σε απόγνωση οι λογιστές
Aλλή μια υποχρέωση στην πλάτη των λογιστών , εν μέσω φορολογικών δηλώσεων
19 Ιουν 2017 - 09:01
Picture 0 for 300.000 λάθη στα ραβασάκια για τα ΙΧ που είναι ανασφάλιστα - Σε απόγνωση οι λογιστές
Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ακόμα και ένα σωστό μέτρο όταν μπλέξει στους δαιδάλους της γραφειοκρατίας του Δημοσίου, καταλήγει τελικά στην ταλαιπωρία των πολιτών και λογιστών, οι οποίοι υποχρεούνται ξαφνικά να τρέχουν, να στήνονται επί ώρες στις ουρές δημόσιων υπηρεσιών και να χάνουν μεροκάματα και την υπομονή τους.

Όταν το 2013 ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για τα ανασφάλιστα οχήματα που προέβλεπε βαριές «καμπάνες» για τους αμελείς, όλοι έσπευσαν να το χειροκροτήσουν. Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να υπογραφεί η αναγκαία Υπουργική Απόφαση, αλλά και πάλι το… σαφάρι που υπόσχονταν οι συναρμόδιοι υπουργοί και υπηρεσίες δεν ξεκίνησε. Τελικά, φτάσαμε αισίως στο Σωτήριο έτος 2017 για να υπογραφεί μία ακόμα Υπουργική Απόφαση και να… πατήσουν οι αρμόδιοι το κουμπί. Και τότε συνέβη αυτό που φοβούνταν ή μάλλον υποπτεύονταν όλοι: δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες χιλιάδες λάθη.

Η σοφή παροιμία που λέει ότι «όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει» στην πραγματικότητα ταιριάζει γάντι και στη συγκεκριμένη περίπτωση διασταυρώσεων, αφού εμπλέκονται το αρχείο της πρώην ΓΓΔΕ που ενημερώνεται με τις μεταβολές και τις νέες άδειες κυκλοφορίας που εκδίδονται από το Υπουργείο Μεταφορών καθώς και με τις μεταβολές (όπως ακινησίες) των κατά τόπου ΔΟΥ, το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου, αλλά και βάσεις δεδομένων οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή υπουργείου που εκδίδει άδεια κυκλοφορίας οχημάτων.

Και επειδή η συνεννόηση δεν αποτελούσε ποτέ εθνικό σπορ, ειδικά από τη στιγμή που το Δημόσιο μόλις μπήκε στον… μαγικό κόσμο της μηχανογράφησης και του Διαδικτύου, τα λάθη κατά την πρώτη φάση των διασταυρώσεων, όπως έχει αποκαλύψει η «Ελευθερία του Τύπου», υπολογίζονται σε 200.000 – 300.000, καθώς πρόκειται για οχήματα που έχουν παραδώσει πινακίδες, έχουν μεταβιβαστεί, έχουν κλαπεί, έχουν οδηγηθεί στην ανακύκλωση ή ανήκουν σε υπηρεσίες του ίδιου του Δημοσίου!

Οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν είτε στην Εφορία τους είτε στο υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να σβηστούν από το μητρώο των ανασφάλιστων, προσκομίζοντας τα αναγκαία αποδεικτικά έγγραφα.

Τέλος , η όλη διαδικασία περνάει μέσα από τα λογιστικά γραφεία καθώς τα email που στέλνονται οι ειδοποιήσεις είναι email των λογιστών ( για λογαριασμό των πελατών τους  ) με αποτέλεσμα εν μέσω φορολογικών δηλώσεων οι φοροτέχνες - λογιστές να έχουν επωμιστεί ακόμα μια εργασία ( ενημέρωση κτλ ) με ότι αυτό συνεπάγεται σε χαμένες εργατοώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: