Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Νέα έργα 37 εκατ. ευρώ στην Κρήτη με απόφαση Χαρίτση - Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Νέα έργα 37 εκατ. ευρώ στην Κρήτη με απόφαση Χαρίτση - Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Νέα έργα 37 εκατ. ευρώ στην Κρήτη με απόφαση Χαρίτση - Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), 17 νέα έργα και 2 νέες μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, στην Περιφέρεια Κρήτης.
Η χρηματοδότηση με εθνικούς πόρους των νέων έργων, η υλοποίηση των οποίων ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, αποτελεί συνέχεια των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Για την ένταξη των νέων έργων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε:
«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης δίνοντας ώθηση στις τοπικές οικονομίες».
Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σε έργα υποδομών (ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, οδικό δίκτυο) καθώς και παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Ανάμεσα στα νέα έργα, ζωτικής σημασίας είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στην πόλη του Ηρακλείου, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του νέου δικτύου, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των πολιτών του Ηρακλείου και για την υλοποίησή του, είχε δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το Δεκέμβριο του 2016.
Επιπλέον, πολύ σημαντικά έργα για την τοπική οικονομία, αποτελούν η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Βιάννου συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, αλλά και οι ασφαλτοστρώσεις στην κοινότητα Ροδάκινου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.
Δείτε εδώ τη λίστα με τα έργα και τους προϋπολογισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: