Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Σχετικά με τα προβλήματα υποβολής των προσωρινά αποθηκευμένων εντύπων «Ν»

Σχετικά με τα προβλήματα υποβολής των προσωρινά αποθηκευμένων εντύπων «Ν»




Όπως έγινε γνωστό χθες, επικαιροποιήθηκε η εφαρμογή Ν (δηλώσεις νομικών προσώπων) με του νέους κωδικούς και τις 6 δόσεις. Όμως, ακόμη και μετά τη σχετική επικαιροποίηση της εφαρμογής, παρατηρούνται ακόμη και τώρα κάποιες δυσλειτουργίες, ενώ έχει ανακύψει κι ένα ακόμη ζήτημα που αφορά στα προσωρινά αποθηκευμένα έντυπα Ε3 και Ε2 των υπόχρεων. Πιο συγκεκριμένα, όσα έντυπα Ν νομικών προσώπων είχαν αποθηκευτεί προσωρινά στην πλατφόρμα του taxis πριν τις ανωτέρω αλλαγές εμφανίζουν τα αντίστοιχα Ε3 και Ε2 με την ένδειξη "φορολογικό έτος 2015" αντί του ορθού "φορολογικό έτος 2016", με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε σύγχυση.

Μετά από επικοινωνία του κόμβου με την αρμόδια υπηρεσία της ΔΗΛΕΔ έγινε γνωστό ότι, για να διορθωθεί το παραπάνω πρόβλημα οι συνάδελφοι πρέπει να διαγράψουν την προσωρινά αποθηκευμένη δήλωση «Ν» (κατά συνέπεια και τα έντυπα Ε2 και Ε3)  και να την υποβάλλουν εκ νέου (σ.σ. και τα έντυπα Ε3, Ε2). Με τον τρόπο αυτό θα εμφανίζεται στα έντυπα αυτά το ορθό φορολογικό έτος. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων «Ν» θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.



https://www.taxheaven.gr

Επικαιροποιήθηκε η εφαρμογή Ν (δηλώσεις νομικών προσώπων) με τους νέους κωδικούς και τις 6 δόσεις




Ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ

Διαθέσιμη επικαιροποιημένη έκδοση της εφαρμογής υποβολής δηλώσεων Φ.Ε. Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

(Δ.ΗΛΕ.Δ.)

Σημείωση TAXHEAVEN (8.6.2017): Διαβάστε και την ακόλουθη ανάρτηση: Σχετικά με τα προβλήματα υποβολής των προσωρινά αποθηκευμένων εντύπων «Ν»



https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: