Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Bερολίνο: Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μέτρα για το χρέος

Bερολίνο: Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μέτρα για το χρέος

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 14:55
 
UPD:14:59
SOOC/Alexandros Michailidis
Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έθεσε εν αμφιβόλω την αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
«Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα για το χρέος της Ελλάδας» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακόμη και αν κριθούν αναγκαία, «αυτά μπορούν να αποφασιστούν μόνο μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος».
Όσον αφορά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, εκτίμησε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε επί ενός βιώσιμου πακέτου προς την Ελλάδα», προλειαίνοντας επί της ουσίας, το έδαφος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Των δηλώσεων του εκπροσώπου του Σόιμπλε προηγήθηκε η παρέμβαση Έλληνα αξιωματούχου, ο οποίος διαμήνυσε ότι «είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup».
Ο ίδιος αξιωματούχος, απευθυνόμενος προς τη γερμανική πλευρά, κάλεσε τον κ. Σόιμπλε να προχωρήσει σε «κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες», καθώς σε διαφορετική περίπτωση η επίλυση του ελληνικού ζητήματος θα παραπεμφθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: