Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σόιμπλε: Μην αφήσεις τις εκλογές να επηρεάσουν την απόφαση για το χρέος

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σόιμπλε: Μην αφήσεις τις εκλογές να επηρεάσουν την απόφαση για το χρέος

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σόιμπλε: Μην αφήσεις τις εκλογές να επηρεάσουν την απόφαση για το χρέος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απηύθυνε έκκληση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην αφήσει την εγχώρια πολιτική να επηρεάσει την απόφασή του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα εφάρμοσε τις περικοπές στις συντάξεις και τις φορολογικές αλλαγές όπως υποσχέθηκε και η Γερμανία θα πρέπει να τηρήσει τις δικές της υποσχέσεις και να εγκρίνει κάποια ελάφρυνση χρέους.

«Απευθύνω έκκληση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην αφήσει τις Γερμανικές εκλογές να επηρεάσουν την απόφασή του (για την ελάφρυνση χρέους). Αφορά κάτι μεγαλύτερο, αφορά την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως δήλωσε στην Die Welt, ο ίδιος είχε συνεργαστεί στενά με τον κ. Σόιμπλε όταν ήταν και οι δυο υπουργοί Εσωτερικών και θεωρεί πως Γερμανός υπουργός θα βρει τρόπο να επιτρέψει κάποια ελάφρυνση χρέους.

«Γνωρίζω πως ο κ. Σόιμπλε αποτελεί πρότυπο σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων. Τώρα ήρθε η ευκαιρία μου να απαιτήσω το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να τηρήσει τους κανόνες», πρόσθεσε. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυστηρός, αλλά δίκαιος, και γι’ αυτό θα βρει μια φόρμουλα που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε το βουνό του χρέους»,.

Κατά τον κ. Παυλόπουλο, το αίτημα της Ελλάδας δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα για τη Γερμανία, σημειώνοντας πως ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών, επίσης θεωρεί πως η Ελλάδα τηρεί τις μεταρρυθμιστικές της υποσχέσεις και ενεργεί καλή τη πίστει.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε πως δεν θεωρεί ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι θα ρίξουν την ψήφο τους με βάση την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως ίσως η Γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπενθυμίσει στους πολίτες της πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες θυσίες για να μπορέσει να ελέγξει την κρίση χρέους και πως δεν κόστισε στη Γερμανία ούτε ένα ευρώ.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, στις 9 και 10 Ιουνίου 2017.

Ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει, με τον Γερμανό ομόλογό του, την Έκθεση DOCUMENTA 14, στην πόλη Kassel.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η κα Βλασία Παυλοπούλου θα γίνουν σήμερα δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ και την κα Έλκε Μπούντενμπεντερ.

Ο κ. Παυλόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό Πρόεδρο, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων ενώ θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών .

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κας Βλασίας Παυλοπούλου, επίσημο δείπνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν την πτέρυγα αρχαίας ελληνικής τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βερολίνου Altes Museum, θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης κ.Αυγουστίνο, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και με Έλληνες ανταποκριτές-δημοσιογράφους.

Πηγή: Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: