Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Δραγασάκης: Δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς- ΒΙΝΤΕΟ

Δραγασάκης: Δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς- ΒΙΝΤΕΟ

Δραγασάκης: Δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς- ΒΙΝΤΕΟ

Στο θέμα της ανάπτυξης αναφέρθηκε εκτενώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε χαρακτηριστικά ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα συμβάλει σημαντικά στο να γίνουν περισσότερες επενδύσεις, ενώ εξαπέλυσε "πυρά" και κατά του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σχετικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, τόνισε πως "ήταν ένας στόχος που επιδιώκαμε από το 2015 και η τράπεζα αυτή θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, την απασχόληση και συνολικά την ανάπτυξη" και πρόσθεσε: "Η ανυπαρξία αναπτυξιακής Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια από την Ελλάδα συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη" τόνισε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017. Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.
Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ζητήσουμε να ξεκαθαριστεί από τους εταίρους μας πώς θα στηριχθεί πρακτικά η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση εκ μέρους τους για την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ, τα λεγόμενα SNP. "Μέρος των επιστροφών αυτών θα πρέπει να δοθούν για την ενίσχυση της αναπτυξιακής Τράπεζας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας" είπε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για τη στάση ορισμένων Ελλήνων υπουργών είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς".
Τόνισε ότι στη μετάβαση προς το νέο παραγωγικό μοντέλο χρειαζόμαστε και ξένες επενδύσεις αλλά και τόνωση της εγχώριας επενδυτικής δραστηριότητας.
Επισήμανε ότι υπάρχουν τομείς και πεδία που μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι θα υπάρξει συναίνεση στο θέμα της συγκρότησης της αναπτυξιακής Τράπεζας και ότι θα πρέπει η αντιπολίτευση να συμβάλλει στη δημιουργία συναίνεσης χωρίς να ακυρώνει τις θέσεις της. Σημείωσε ότι η καταστροφολογία της αντιπολίτευσης διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα στην οικονομία και διερωτήθηκε αν μπορεί για παράδειγμα η αντιπολίτευση να αμφισβητήσει ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2017 υπήρξε ισχυρή αύξηση της απασχόλησης ή ότι αυξήθηκε το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου.
Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις μίλησε για γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ελληνικό. "Δεν δημιούργησε τα προβλήματα με το θέμα της δασικής έκτασης η κυβέρνηση αλλά το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική γραφειοκρατία. Η κυβέρνηση ήθελε να προχωρήσει γρήγορα το έργο" είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ανακοίνωσε επίσης ότι τα capital contols θα χαλαρώσουν και άλλο και είπε ότι η εξάλειψή τους είναι συνάρτηση του κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.
Ερωτηθείς για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους είπε ότι "όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί το παλιό που τελειώνει, πρόκειται για προβλήματα και αντιφάσεις που δημιουργούνται στη μετάβαση από το παλιό σε ένα νέο μοντέλο αντιμετώπης των προβλημάτων και πρόσθεσε ότι σήμερα οι συμβασιούχοι έχουν περιοριστεί σε μερικές χιλιάδες. "Η κυβέρνηση θα προκηρύξει μόνιμες θέσεις ώστε να οδηγηθούμε στη λύση του προβλήματος" τόνισε.
Δείτε εδώ το βίντεο από την ΕΡΤ:
https://youtu.be/e7o0GJQ0zVc
Δεν υπάρχουν σχόλια: