Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Υπογραφή πολυμερούς φορολογικής σύμβασης του ΟΟΣΑ

Υπογραφή πολυμερούς φορολογικής σύμβασης του ΟΟΣΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Οικονομικών

Υπογράφηκε στις 7 Ιουνίου η «Πολυμερής Σύμβαση για την εφαρμογή μέτρων συσχετιζόμενων με τις φορολογικές συνθήκες για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μεταφοράς κερδών» (Multilateral Convention to Implement Tax Treaty Related Measures to Prevent Base Erosion and Profit Shifting) στο περιθώριο της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ για το 2017 στο Παρίσι. Στην τελετή υπογραφής εκπροσώπησε την Ελλάδα η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Με την υπογραφή της Πολυμερούς Σύμβασης τίθεται ένα ενιαίο πλαίσιο ανάμεσα στα 76 κράτη και εδάφη που συμμετέχουν με την τροποποίηση όλων των υφιστάμενων Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας. Η νέα σύμβαση συμβάλλει στη μείωση της φοροαποφυγής πολυεθνικών επιχειρήσεων και στην αποφυγή της διπλής φορολόγησης, ενώ παράλληλα οδηγεί στη δημιουργία ενός σταθερότερου και πιο εύρυθμου παγκόσμιου φορολογικού συστήματος.

Η υπογραφή της Σύμβασης από μέρους της χώρας μας επιβεβαιώνει τη βούληση της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή εκσυγχρονίζοντας τον φορολογικό μηχανισμό και συμμετέχοντας ενεργά στη διεθνή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: