Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί: Έρχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί: Έρχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
Οι τρεις κατηγορίες γονέων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα
07 Ιουν 2017 - 16:27
Picture 0 for ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί σταθμοί: Έρχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
Παράταση έως 30 Ιουνίου για την υποβολή της φορoλογικής δήλωσης όσων γονέων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017 – 2018 αλλά αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας η ΕΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά τη «βροχή» παραπόνων που έχει δημοσιεύσει η ιστοσελίδα, οι οποίες έχουν φτάσει και στην ΕΕΤΑΑ, η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να διευκολύνει «όσους, πράγματι, αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα με την κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης και όχι όσους απλώς κωλυσιεργούν».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πηγές της ΕΕΤΑΑ, ναι μεν η προθεσμία θα λήξει κανονικά μεθαύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου, ωστόσο, εφόσον έχουν κατατεθεί όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας κλπ), θα μπορεί να προσκομιστεί και η φορολογική δήλωση για την οποία υπάρχει αδυναμία υποβολής, έως το τέλος Ιουνίου.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, θεωρούν ότι οι περιπτώσεις που, πράγματι, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα με την υποβολή φορολογικής δήλωσης αφορά πολύ λίγες κατηγορίες ενδιαφερομένων.

Οι τρεις κατηγορίες γονέων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Ωστόσο, με καταγγελίες τους στην aftodioikisi.gr εκατοντάδες γονείς τονίζουν ότι αντικειμενικό πρόβλημα έχουν τουλάχιστον τρεις κατηγορίες: οικογένειες με μέλη ΑμεΑ, φυσικά πρόσωπα που ανήκουν σε εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κτλ) και τμήμα των κατά επάγγελμα αγροτών. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν:

Υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί μεν, όμως χρειάζεται να περάσουν από έλεγχο δικαιολογητικών από το αρμόδιο τμήμα της εφορίας, ως εκ τούτου η εκκαθάριση τους θα καθυστερήσει. Οι οικείες ΔΟΥ έχουν ενημερώσει τους γονείς ότι οι εκκαθαρίσεις θα ξεκινήσουν Αύγουστο, δηλαδή μετά το πέρας της έκδοσης οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ. .Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν οι οικογένειες με μέλη ΑμεΑ από τους οποίους, έχει ζητηθεί έλεγχος δικαιολογητικών από τις οικείες ΔΟΥ, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά-μεΑ να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών ή ΚΔΑΠ.

Δεν μπορούν να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων που ανήκουν σε εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κτλ) καθώς το taxisnet δεν τις δέχεται ακόμη. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι εφικτό να βγει το μέρισμα και να μπορέσουν τα φυσικά πρόσωπα να υποβάλλουν τις ατομικές τους δηλώσεις.

Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζουν μέρος των κατά επάγγελμα αγροτών καθώς λόγω προβλημάτων, λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν προ-συμπληρωθεί οι κωδικοί 037 – 038 εντύπου Ε1 στη μερίδα των αγροτών. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν ούτε αυτοί φορολογική δήλωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: