Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Παιδικοί Σταθμοί-ΕΣΠΑ: Προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις στις εγγραφές παιδιών

Παιδικοί Σταθμοί-ΕΣΠΑ: Προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις στις εγγραφές παιδιών
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε 24-5-2017 και λήγει στις 9-6-2017.
06 Ιουν 2017 - 15:45
Picture 0 for Παιδικοί Σταθμοί-ΕΣΠΑ: Προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις στις εγγραφές παιδιών
Σημαντικά και αρκετά πρακτικά προβλήματα, παρουσιάζονται με την μη έγκαιρη υποβολή των  φορολογικών δηλώσεων για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ – Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής έτους 2017 – 2018 που αφορά την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η ΕΕΤΑΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 23-5-2017 ανακοινώθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” έτους 2017 – 2018. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε 24-5-2017 και λήγει στις 9-6-2017.

Ωστόσο όπως αναφέρουν αναγνώστες της aftodioikisi.gr, yπάρχουν αρκετά πρακτικά προβλήματα που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή των παιδιών. Συγκεκριμένα:

1. Υπάρχουν δηλώσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί αλλά χρειάζεται να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά στο αρμόδιο τμήμα της εφορίας οπότε καθυστερεί η εκκαθάριση τους. Όπως για παράδειγμα οικογένειες με μέλη ΑμεΑ από τους οποίους, έχει ζητηθεί έλεγχος δικαιολογητικών από τις οικείες ΔΟΥ, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά-ΑμεΑ να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών ΚΔΑΠ.

2. Δεν μπορούν να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων που ανήκουν σε εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κτλ) καθώς το taxisnet δεν τις δέχεται ακόμη και δεν είναι εφικτό να βγει το μέρισμα και να μπορέσουν τα φυσικά πρόσωπα να υποβάλλουν τις ατομικές τους δηλώσεις.

3. Επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα μέρος των κατά επάγγελμα αγροτών καθώς λόγο προβλημάτων, λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν προσυμπληρωθεί οι κωδικοί 037 – 038 εντύπου Ε1 σε μερίδα αγροτών. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Οπως τονίζουν οι γονείς «αν δεν λυθούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα μια μεγάλη μερίδα γονέων δεν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα», Επίσης σημειώνουν ότι «πρόκειται για μια μεγάλη αδικία που πλήττει μεγάλο αριθμό οικογενειών» και παρακαλούν τους αρμόδιου να «δώσουν άμεσα λύση για να μην χαθούν οι προθεσμίες και να μην αδικηθούν πολλοί πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: