Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Χαρίτσης: Είμαστε κοντά στο κλείσιμο μίας συνολικής συμφωνίας

Χαρίτσης: Είμαστε κοντά στο κλείσιμο μίας συνολικής συμφωνίαςΧαρίτσης: Είμαστε κοντά στο κλείσιμο μίας συνολικής συμφωνίας

12:11 μμ
Την ανάγκη επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές επεσήμανε, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Real Fm 97,8 με τους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
«Τους τελευταίους μήνες, μία σειρά από επιμέρους σημαντικούς δείκτες δείχνουν πως η ελληνική οικονομία έχει διαμορφώσει μία δυναμική. Αναφέρομαι στην πολύ μεγάλη αύξηση των εξαγωγών, στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, στον όγκο των λιανικών πωλήσεων και στην πτωτική τάση της ανεργίας, ένας δείκτης που για εμάς είναι ίσως ο πιο σημαντικός από όλους. Όλα αυτά υποδηλώνουν μία αναπτυξιακή δυναμική που είναι συσσωρευμένη και για να μπορέσει να απελευθερωθεί θα πρέπει να κλείσει μία βασική εκκρεμότητα και πλέον πρόκειται για μία εκκρεμότητα που είναι ευθύνη των δανειστών», σχολίασε ο κ. Χαρίτσης αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2017.
«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τσάτρα-πάτρα την αξιολόγηση και να βρούμε τα προβλήματα μπροστά μας, αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι μία συνολική συμφωνία, μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους. Εγώ πιστεύω πως είμαστε πολύ κοντά σε μία συνολική συμφωνία».
Ακούστε το ηχητικό:
Πηγή:enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: