Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πώς να σώσετε το χωράφι σας!

Πώς να σώσετε το χωράφι σας!

Άλλη μια ευκαιρία προσφέρει η Δικαιοσύνη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να «διορθώσουν» την αρχική ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους.
Αυτή την ευκαιρία «άρπαξε» μια αγρότισσα στην Κρήτη. Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας καταναλωτών Κρήτης το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας με την υπαρ.38/2017 απόφασή του αποφάσισε «μηδενικές καταβολές» και διάσωση ενός ελαιώνα 20.339,89 τ.μ , για χρέος 845.000 ευρώ, για αγρότισσα από την περιοχή του Δήμου της Ιεράπετρας
Αναλυτικά, πρόκειται για αγρότισσα ηλικίας 50 ετών , έγγαμη, με δύο τέκνα, το ένα ενήλικο, το άλλο ανήλικο, η οποία είχε χρεωθεί σε δύο τράπεζες, πέντε δάνεια ,ως οφειλέτρια αλλά και ως εγγυήτρια σε δάνειο Ο.Ε, στο ποσό των 845.000 ευρώ.
To οικογενειακό της μηνιαίο εισόδημα, φθάνει στα 616,81 ευρώ , από αγροτική εργασία δική της, συζύγου, αγροτική επιδότηση,και βοήθεια γονιών.
Διαθέτει ένα ελαιώνα επιφάνειας , 22.339,89 τ.μ και 1/2 Ι.Χ μετά του συζύγου της
Σπίτι δεν διαθέτουν, φιλοξενούνται σε σπίτι των γονιών, του συζύγου.
Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της Ιεράπετρας , παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών,( περί εμπορικής ιδιότητας ως εγγυήτριας, στην Ο.Ε, περί αλόγιστου δανεισμού κ.α)με την υπαρ.38/2017απόφαση του, όρισε:
-Δέχεται, την αίτηση
-Ρυθμίζει ,τα χρέη της οφειλέτριας , σε “μηδενικές καταβολές” έως τον 10/207 και ορίζοντας επανεξέταση , για τυχόν διαφοροποίηση των οικονομικών δεδομένων της.
-Αποφασίζει ,διάσωση του ελαιώνα , των 22.339,89 τ.μ που υπήρξε προσημείωση, όσο αφορά το ποσό της εγγύησης των 808.448,70 ,προς την Ο.Ε
Να σημειωθεί ότι το ποσό των 9,3 δισ. ευρώ, φτάνουν τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια που έχουν βρει καταφύγιο στο νόμο Κατσέλη, αντιστοιχώντας στο 1/3 των υπολοίπων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Συνολικά τα δάνεια που τελούν σε καθεστώς νομικής προστασίας και τα οποία, σύμφωνα με τις τράπεζες, περιλαμβάνουν μεγάλη μερίδα στρατηγικών κακοπληρωτών, ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: