Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Σε βάρος της Ελλάδας

Σε βάρος της Ελλάδας

10:32 πμ
Σε βάρος της Ελλάδας
Το ίδιο λάθος με το 2010 σε βάρος της Ελλάδας κάνει το ΔΝΤ, αποδεχόμενο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα- τότε πλήρως και με χρηματοδότηση, σήμερα ως τεχνικός σύμβουλος- χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη ελάφρυνση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Και το επεσήμανε εύστοχα αυτό, ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σημερινός πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής. Ως άριστος γνώστης των δεδομένων του ΔΝΤ, καθώς διετέλεσε αναπληρωτής εκτελεστικός Διευθυντής του Ταμείου, τόνισε σε συνέντευξη του στον realfm, ότι το ΔΝΤ θα έπρεπε κανονικά να διαφωνήσει με το πρόγραμμα αυτό, εφόσον δεν έχουν συμφωνηθεί τα στοιχεία για την ελάφρυνση του χρέους και να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία με την Ελλάδα.
Παρέμεινε, όμως, όπως είπε ο κ. Ρουμελιώτης, γιατί αν έφευγε οριστικά, οι αγορές θα έπαιρναν ένα αρνητικό μήνυμα και θα δημιουργείτο κατάσταση κρίσης με άγνωστες συνέπειες για την Ελλάδα και όχι μόνο.
Τι είπε, ουσιαστικά, ο καθηγητής και για το ΔΝΤ και για τους Ευρωπαίους- (βλέπε Βερολίνο); Ότι... κάθε φορά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Και ποιoς πληρώνει τη νύφη, δηλαδή τον λογαριασμό; Εμείς, δηλαδή η Ελλάδα!
ΠΗΓΗ: «Ειδήσεις» Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια: