Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Προς παράταση η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Προς παράταση η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

 
3904
 
0
SHARE 
Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, λόγω της χαμηλής ροής που καταγράφεται στο Taxisnet.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουνίου είχαν κατατεθεί μόλις 3,1 εκατ. δηλώσεις σε σύνολο 6,2 εκατ. φορολογουμένων, 14 μόλις ημέρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία της 30ης Ιουνίου.
«Επειδή οι περισσότεροι φορολογούμενοι γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν φόρο, καθυστερούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις», δήλωσε ο φοροτεχνικός, Κώστας Ραγκαβής ενώ υποστήριξε πως ακόμα και όσοι έχουν πιστωτική δήλωση, τα χρήματα της επιστροφής θα συμψηφιστούν με τυχόν άλλες οφειλές που έχουν προς το δημόσιο.
Τι ζητούν οι φοροτεχνικοί
Την ίδια ώρα, με επιστολή της προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή η πανελλήνια ομοσπονδία οικονομολόγων ελεύθερων επαγγελματιών Ελλάδος (ΠΟΟΕΕΕ), ζητά να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου.
«Με μεγάλη καθυστέρηση οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τους να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, με αποτέλεσμα τα φοροτεχνικά-λογιστικά γραφεία να αδυνατούν να φέρουν εις πέρας στις οριζόμενες από τον νόμο προθεσμίες (30 Ιουνίου 2017) την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της η ΠΟΟΕΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: