Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. με τον Γ. Πιτσιλή - Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν

Συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. με τον Γ. Πιτσιλή - Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν




Αθήνα 19.6.2017
Αρ. Πρωτ.: 1121

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ


Την Παρασκευή 9.6.2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ:

1. Τέθηκε με οξύτητα για άλλη μια φορά το θέμα της μισθολογικής εξομοίωσης όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών και ζητήθηκε να ασκηθεί πίεση από την πλευρά της ΑΑΔΕ προς την Κυβέρνηση για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

2. Ζητήθηκε από τον Διοικητή να δοθεί στην ΠΟΕ ΔΟΥ το προωθούμενο από την ΑΑΔΕ σχέδιο της πρώτης αξιολόγησης καθώς και το πλαίσιο των περιγραμμάτων θέσης του προσωπικού. Τονίστηκε για άλλη μια φορά η αντίθεση της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην αξιολόγηση με αποπομπή εργαζομένων από την ΑΑΔΕ καθώς επίσης και η εκφρασμένη αντίθεση στην προωθούμενη σύνδεση του μισθού με τα περιγράμματα θέσης . Γνωστοποιήθηκε για άλλη μια φορά η συνεδριακή απόφαση για την καθιέρωση μισθολογίου οικονομικών υπαλλήλων για όλους. Συγχρόνως εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην ατομική στοχοθεσία και επαναδιατυπώσαμε την άποψη ότι οι στόχοι πρέπει να είναι συλλογικοί και όχι ατομικοί.

3. Ζητήθηκε για άλλη μια φορά η άρση του Νόμου για τις ποινικές και αστικές ευθύνες των ελεγκτών.

4. Δηλώθηκε ότι το πενθήμερο και το οκτάωρο δεν τίθενται σε καμία περίπτωση σε διαπραγμάτευση και ότι η υπερωριακή απασχόληση είναι προαιρετική.

5. Διαβιβάστηκε η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ στις 16.5.2017 στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Απεμπλοκή των τοπικών ΔΟΥ από την καταγραφή των ενδοκοινοτικών συναλλαγών στις πύλες της χώρας με ενίσχυση των Κινητών Ομάδων Ελέγχων ή δημιουργία τμήματος ενδοκοινοτικών συναλλαγών με ανασχεδιασμό και αύξηση των οργανικών θέσεων των συνοριακών Τελωνείων.
Προτείνουμε οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού – που ανακοινώθηκαν για την επόμενη τριετία – να αφορούν τοποθετήσεις ικανοποιητικού αριθμού τελωνειακών υπαλλήλων στα συγκεκριμένα τελωνεία.

6. Τέθηκε ξανά το τεράστιο πρόβλημα της ανεπάρκειας των αναλωσίμων σε ΔΟΥ και λοιπές δομές (πετρέλαιο, γραφική ύλη, τόνερ κλπ).

7. Ζητήθηκε η απομάκρυνση διαδικασιών μη σχετικών με το φορολογικό αντικείμενο, (όπως πινακίδες κλπ) από τις ΔΟΥ.

Ο Διοικητής ανέφερε τα εξής :

- Για την μισθολογική εξομοίωση θα πιέσει από την πλευρά του τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο. Επανέλαβε την πρόθεσή του να εφαρμόσει το plan B σε περίπτωση που δεν επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση αλλά αυτό θα μπορεί να γίνει μετά από τέσσερις και πλέον μήνες μέσω των περιγραμμάτων θέσης. Σε σχετική ερώτηση «που θα βρεθούν τα χρήματα», η απάντησή που δόθηκε ήταν από εξοικονόμηση δαπανών της ΑΑΔΕ μετά από έγκριση του αρμόδιου υπουργού, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Για την εφάπαξ αξιολόγηση του προσωπικού που θα γίνει έως το τέλος του 2017 ισχυρίστηκε ότι είναι υποχρέωση της ΑΑΔΕ που απορρέει από τον ιδρυτικό της νόμο και ότι θα μπορούσε να γίνει μέσω των περιγραμμάτων θέσης. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόθεση μαζικής αποπομπής υπαλλήλων και βασικός στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι.

Το σχέδιο αξιολόγησης είναι σε συνεχή επεξεργασία . Έχουν γίνει βελτιώσεις που έλαβαν υπόψη και τις παρατηρήσεις της ΠΟΕ ΔΟΥ. Δήλωσε ότι όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο, θα δοθεί για να εκφράσουν οι εργαζόμενοι την άποψή τους . Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για την κατάταξη σε μισθολογικό κλιμάκιο, θα λαμβάνεται υπόψη και η αρχαιότητα.

- Για τις ευθύνες των ελεγκτών υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα .

- Για το θέμα των προληπτικών ελέγχων δήλωσε ότι η φοροδιαφυγή δεν έχει ωράριο και συνεπώς η δίωξή της πρέπει να είναι σε 24ωρη βάση.

- Τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθεί με τον Υπουργό Μεταφορών για να βρεθεί λύση στο θέμα των πινακίδων.

- Για το θέμα των προμηθειών αναλώσιμων υλικών απάντησε ότι είναι σε αναμονή έκδοσης γνωμάτευσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Προμηθειών για να υπάρξει οριστική λύση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο από τον οποίο αναμένουμε οριστικές απαντήσεις στα θέματα που κατ’ επανάληψη του έχουμε θέσει.

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την 1η Ιουνίου 2017, μας δημιουργεί την υποχρέωση να επιμείνουμε με περισσότερη ένταση και μαχητικότητα για την λύση των προβλημάτων που χρονίζουν. Ο αγώνας συνεχίζεται………


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: