Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ για το θέμα του χρέους

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ για το θέμα του χρέους

03:43 μμ, Παρασκευή 09 Ιουν 2017
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να συνεχίσει τις επαφές του με τους διάφορους παρεμβαίνοντες στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ώστε να «προσεγγίσει τις πλευρές» πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης, όπως έγινε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο από το περιβάλλον του.
Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ για το θέμα του χρέους
Ο Λε Μερ θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.
Ο Γάλλος υπουργός θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή, αφού προηγουμένως δεχθεί στο Μπερσί, το υπουργείο Οικονομίας στο Παρίσι, πολλούς παρεμβαίνοντες στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup.
Ο στόχος του Λε Μερ είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup σχετικά με «την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της», αλλά επίσης «πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους», ανέφερε το περιβάλλον του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: