Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Αχτσιόγλου: Το "πάγωμα" της αύξησης των συντάξεων δεν είναι περικοπή

Αχτσιόγλου: Το "πάγωμα" της αύξησης των συντάξεων δεν είναι περικοπή

Αχτσιόγλου: Το &quot?πάγωμα&quot? της αύξησης των συντάξεων δεν είναι περικοπή

«Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και έκανε περισσότερα από ό, τι έπρεπε για να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας. Τώρα είναι η σειρά των εταίρων να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η υπουργός Εργασίας έδωσε απαντήσεις και για το θέμα του «παγώματος» των συντάξεων για μία επιπλέον χρονιά. Όπως είπε χαρακτηριστικά «το πάγωμα θα επεκταθεί για ακόμη μία χρονιά. Δεν πρόκειται για περικοπή. Είναι πάγωμα στην αύξηση των συντάξεων για μια χρονιά».
Συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για μέτρο που έρχεται λόγω της αναγκαιότητας να υπάρξει πλεόνασμα 3,5% έως και το 2022.
«Ήταν αναγκαίο να υπάρξει αυτή η ρύθμιση προκειμένου να μην μπορεί κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πει ότι δεν επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα ακόμα και με τις δικές του ρυθμίσεις» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το άλλο "αγκάθι" για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την τροπολογία αμιγώς νομοτεχνική.
Τόνισε ακόμη ότι με τις τροπολογίες αυτές κλείνουν και τυπικά τα προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης, ώστε να μην έχει κανένας, καμία προσχηματική δικαιολογία και να πετάξει το μπαλάκι για να μην συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: