Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Α. Πετρόπουλος: Σε ένα μήνα η απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Φ.Κ.Α.

Α. Πετρόπουλος: Σε ένα μήνα η απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Φ.Κ.Α.
Με ερώτησή του ο βουλευτής Παναγιώτης Μηταράκης προς την Υπουργό Εργασίας ερωτά ποια είναι η ακριβής εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2017, από ποιους κωδικούς προέρχεται η υποτιθέμενη, όπως αναφέρει, εξοικονόμηση και πως εξελίσσονται τα ληξιπρόθεσμα του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου αυτών προς τον ΕΟΠΥΥ;
Επίσης πόσες είναι οι ασφαλιστικές εισφορές κύριας ασφάλισης που βεβαιώθηκαν κατά το Α' τρίμηνο 2017 (ανά μήνα και συνολικά) και πόσες έχουν εισπραχθεί (ποσό και ποσοστό) ανά κατηγορία ασφαλισμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες) και πόσα είναι τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν (ανά μήνα και συνολικά) και ποιος ο αριθμός των ασφαλισμένων που προέβη σε εξόφλησή τους (μερική και ολική) ανά κατηγορία ασφαλισμένων;


Ο Υφυπουργός Εργασίας, Α. Πετρόπουλος ανέφερε ότι τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι 12 δις και 485 εκατ. ευρώ και το πραγματικό πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι 112 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση της εισπραξιμότητας είναι πάνω από 13,5% στους μισθωτούς και όσον αφορά τους ελ. επαγγελματίες και το ΕΤΑΑ κατά 15% τουλάχιστον. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα υπάρχει το αρχικό έλλειμμα που προβλεπόταν.

Στη δευτερολογία του ανέφερε ότι, η απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα εκδοθεί σε ένα μήνα περίπου και παρακάλεσε να καταβληθούν οι εισφορές από Ιανουάριο μέχρι και τώρα από τους ελ. επαγγελματίες για να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για οφειλές μέχρι 31.12.2016, στο πλαίσιο του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κου Κακλαμάνη, Αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος είπε ότι «όταν ο ιδιώτης δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του, του "αλλάζουμε τα φώτα" σε πρόστιμα και προσαυξήσεις ενώ όταν το Δημόσιο δεν είναι συνεπές απλά το αναφέρουμε. Κάποια στιγμή και το Δημόσιο πρέπει να πληρώνει προσαυξήσεις και πρόστιμα».

Δείτε το σχετικό video:
https://www.taxheaven.gr

Σ΄ένα μήνα η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο πλαίσιο του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σ΄ένα μήνα η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο πλαίσιο του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σε έναν μήνα περίπου αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση Τάσος Πετρόπουλος. 

Ο υφυπουργός, από το βήμα της Βουλής, προέτρεψε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες να σπεύσουν να καταβάλουν τις εισφορές τους από τον Ιανουάριο έως και τώρα, προκειμένου να είναι δυνατή η υπαγωγή τους στις θετικές ρυθμίσεις για τις προηγούμενες οφειλές τους.
«Έχουμε τον Ν. 4669 για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε περίπου έναν μήνα θα εκδώσω την υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις των οφειλών. Παρακαλώ πάρα πολύ, επειδή ο κόσμος δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένος για πολλούς λόγους, εγώ το τονίζω με κάθε ευκαιρία: να σπεύσουν να καταβάλουν τις εισφορές από τον Γενάρη μέχρι και τώρα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και οι γιατροί και οι δικηγόροι και οι επιστήμονες γενικότερα, για να μπορούν να υπαχθούν στις θετικές ρυθμίσεις των οφειλών, για το προηγούμενο διάστημα μέχρι 31.12.2016 για να μην μένουν συνέχεια εκτός των δυνατοτήτων που παρέχονται από την πολιτεία» ανέφερε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: