Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Eπίθεση Τσακαλώτου κατά δανειστών που επεμβαίνουν ακόμα και σε διατυπώσεις νόμων

Eπίθεση Τσακαλώτου κατά δανειστών που επεμβαίνουν ακόμα και σε διατυπώσεις νόμων

Eπίθεση Τσακαλώτου κατά δανειστών που επεμβαίνουν ακόμα και σε διατυπώσεις νόμων

Πρέπει να αποφύγουμε την προσπάθεια κάποιων να μεταφέρουν τη συζήτηση στο Eurogroup από το θέμα του χρέους και της ανάπτυξης στα προαπαιτούμενα, δήλωσε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα.

Οι αντίπαλοί μας δεν είναι ενιαίοι: υπάρχουν τέσσερις θεσμοί και 18 κράτη μέλη. Υπάρχουν διαφωνίες εντός Κομισιόν, μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν, σημείωσε. Ο λόγος που θέλουμε να ψηφιστούν γρήγορα οι τροπολογίες είναι γιατί κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν τη συζήτηση από το θέμα του χρέους στο θέμα των προαπαιτουμένων.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στους δανειστές για το γεγονός ότι εμπλέκονται σε «μικροεπιτήρηση» των ελληνικών θεμάτων και επεμβαίνουν ακόμα και σε διατυπώσεις χωρίς να καταλαβαίνουν απόλυτα την ελληνική νομοθεσία.
Γι’ αυτό κάναμε και κακούς νόμους τόσο επί προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και τώρα. Όπως είπε «γράψαμε διαμαρτυρία στους θεσμούς και στείλαμε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο για το θέμα».
Συμπλήρωσε ότι «διατηρούμε κάθε διακριτική ευχέρεια ακόμα και να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θεσμούς που πάνε πέρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπως με το Θεμελιακό Χάρτη της Ευρώπης και θα συνεχίσουμε».
Κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η βασική στρατηγική της κυβέρνησης είναι να φύγουμε από την Επιτροπεία. Δεν θα γίνει σε μια ημέρα, είναι και στη φύση του καπιταλισμού: ακόμα και οι αγορές είναι μια μορφή Επιτροπείας. Η συνεχής προσπάθεια μας θα είναι να το πετύχουμε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: