Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Λαγκάρντ: Ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας η απόφαση του Eurogroup- ΒΙΝΤΕΟ

Λαγκάρντ: Ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας η απόφαση του Eurogroup- ΒΙΝΤΕΟ

Λαγκάρντ: Ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας η απόφαση του Eurogroup- ΒΙΝΤΕΟ

«Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι αναγνωρίζονται η τεράστια προσπάθεια και οι θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ και οι πιστωτές αναγνωρίζουν ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να εξασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.
Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι είναι σημαντικό που οι Ευρωπαίοι εταίροι εκταμιεύουν για την Ελλάδα μια σημαντική δόση, ένα ποσό που θα αποτρέψει την εκδήλωση χρηματοπιστωτικής κρίσης και τοποθετεί την Ελλάδα σε μια πορεία που οι ανάγκες χρηματοδότησής της θα είναι περιορισμένες και το πρωτογενές πλεόνασμα θα προστατεύσει την ελληνική οικονομία από τη ρευστότητα και ένα πιθανό οικονομικό σοκ.
«Είναι ώρα να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και γενικότερα τις θετικές εξελίξεις» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ και πρόσθεσε:
«Είμαι αποφασισμένη να πάω στο ΔΣ του ΔΝΤ πολύ σύντομα και να προτείνων μια έγκριση της νέας συμφωνίας επί της αρχής που σημαίνει ότι το Ταμείο θα συμφωνήσει με το πρόγραμμα και θα εκταμιεύσει χρήματα, όταν υπάρξει σαφήνεια και οριστικοποίηση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους. Θα περιμένουμε ώσπου να καταλήξουμε σε αυτό».
Η Κριστίν Λαγκάρντ έκλεισε στη συνέντευξή της με το ότι «όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε, τόσο το καλύτερο για όλους».
Δείτε εδώ το βίντεο με τη συνέντευξή της στην ΕΡΤ:

https://youtu.be/pXBXiFUXUUo

http://www.enikonomia.gr/economy/156933,lagkarnt-ischyri-ekfrasi-stirixis-tis-elladas-i-apofasi-tou-eurog.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια: