Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιουλίου άνοιξε ο νέος κόμβος Ζευγολατιού του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών και παράλληλα τίθεται σε ισχύ το σύστημα διοδίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού», η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το τμήμα Κόρινθος-Ξυλόκαστρο, όπου η χρέωση στον υφιστάμενο μετωπικό σταθμό του Κιάτου θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις.
Παράλληλα, ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Ζευγολατιού με χρέωση από και προς Αθήνα και στον κόμβο Κιάτου με χρέωση από και προς Πάτρα.
Οι τιμές που θα ισχύσουν στον μετωπικό Κιάτου είναι οι ακόλουθες: Δίκυκλα 1,60 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,20 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 5,70 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 8 ευρώ.
Οι τιμές που θα ισχύσουν στον πλευρικό σταθμό Κιάτου θα είναι οι εξής: Δίκυκλα 0,60 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,80 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 2,10 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3 ευρώ.
Οι τιμές στον πλευρικό σταθμό Ζευγολατιού θα είναι οι ακόλουθες: Δίκυκλα 0,50 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,70 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 1,80 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,60 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος δεν υπάρχει καμία αλλαγή, ενώ το επόμενο διάστημα, με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διοδίων (και στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Πάτρα), το συνολικό κόστος για τα επιβατικά αυτοκίνητα στο σύνολο των 202 χιλιομέτρων (Ελευσίνα-Πάτρα), θα είναι 11,50 ευρώ.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ