Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ανατροπή στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018:Τι αλλάζει με αυξήσεις,κλιμάκια,κυβισμό

Ανατροπή στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018:Τι αλλάζει με αυξήσεις,κλιμάκια,κυβισμό

8

Ανατροπή στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018:Τι αλλάζει με αυξήσεις,κλιμάκια,κυβισμό

ανατροπή στα τέλη κυκλοφορίας 2018
Δεν θα έρθουν από φέτος οι μεγάλες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2018, καθώς δεν θεωρείται πρακτική η χρήση στοιχείων όπως η πραγματική εμπορική αξία.
Αυτό σημαίνει, ότι ο τρίτος μεγάλος λογαριασμός που θα πάρουν από την εφορία οι περισσότεροι φορολογούμενοι το 2017 (Μετά τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ) θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ, που θα έρθουν τον Σεπτέμβριο και συνολικά θα μας επιβαρύνουν με περίπου 1,1 δις ευρώ.
Η πληρωμή τους αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, με προθεσμία έως το τέλος του χρόνου… ε και με την όποια παράταση που συνήθως δίνεται.
Αν και θα υπάρχουν μικρές αλλαγές, σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει ο χρόνος ή οι τεχνικές δυνατότητες για τις μεγάλες ανατροπές, που ήθελε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Τι θα αλλάξει στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018
Συγκεκριμένες και πολύ περιορισμένες, σε σχέση με τα σχέδια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, θα είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στα τέλη Ι.Χ., τουλάχιστον για φέτος.
Αναμένεται πως θα μπουν περισσότερα κλιμάκια ευρώ ανά ρύπο για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά.
Σημαντική αύξηση των κλιμακίων κυβισμού για τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί πρώτη φορά, έως τις 31 Οκτωβρίου 2010.
Επίσης, αναμένεται να έρθουν και αλλαγές στα κλιμάκια κυβισμού, (με αύξησή τους), με στόχο να μην υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των τελών που βαρύνουν ένα όχημα το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από τον Νοέμβριο του 2010 και αυτό που κυκλοφόρησε μετά και τα τέλη κυκλοφορίας του υπολογίζονται με βάση τούς ρύπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: