Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Γ.Πιτσιλής - Τι ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις, τους 40.000 ελέγχους σε τουριστικές περιοχές και την φοροδιαφυγή.

Γ.Πιτσιλής - Τι ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις, τους 40.000 ελέγχους σε τουριστικές περιοχές και την φοροδιαφυγή.




Στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη στον ΣΚΑΙ, μίλησε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ  Γ.Πιτσιλής για τις δηλώσεις τους καλοκαιρινούς ελέγχους, την φοροδιαφυγή,  αλλά και για την σημαντική απόφαση που αφορά την ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις ο Διοικητής ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί περίπου 160.000 δηλώσεις περισσότερες από την αντίστοιχη περσινή 93η ημέρα υποβολών, και ότι σύμφωνα με αυτές που απομένουν δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην υποβολή μέχρι τις 17.7.2017, καθώς το ημερήσιο όριο υποβολών που απαιτείται για την ολοκλήρωση υποβολής  όλων των δηλώσεων, είναι πολύ κατώτερο του μέγιστου ορίου υποβολής των δηλώσεων που έχει καταγραφεί από το taxis.

Σχετικά με την απόφαση με την οποία επιστρέφονται πλέον άμεσα και χωρίς έλεγχο ποσά ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, ο κος Πιτσιλής επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ  έχουν δουλέψει εδώ και καιρό την απόφαση αυτή η οποία αφορά επιχειρήσεις οι οποίες είναι  κάτοχοι αδειών Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα  ή αδειών απλουστευμένων διαδικασιών, που έχουν χορηγηθεί κατόπιν αξιολόγησης κριτηρίων και προϋποθέσεων, βάσει του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα, ή επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές, που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του κύκλου εργασιών τους για σκοπούς Φ.Π.Α., το τελευταίο ημερολογιακό έτος.  Ο στόχος της ΑΑΔΕ είναι οι επιχειρήσεις τέτοιες οι οποίες είναι φορολογικά συνεπείς να αποκτήσουν την ρευστότητα που χρειάζεται για να βοηθήσουν την αγορά.

Έλεγχοι στα νησιά και φοροδιαφυγή.


Σχετικά με την φοροδιαφυγή στα νησιά, ο διοικητής ανέφερε ότι «έχουν προβλεφθεί περίπου 40.000 έλεγχοι σε όλα τα τουριστικά σημεία της χώρας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η εφαρμογή των νέων ποινών φοροδιαφυγής για την μη έκδοση αποδείξεων σε περίπτωση υποτροπής, το λουκέτο δηλαδή των 96 ωρών και των 10 ημερών»

Σημείωσε  επίσης ότι «οι υπάλληλοι παίρνουν τις εντολές μετακίνησης την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού στους ελέγχους».
«Όποιος δεν ζητάει απόδειξη πλήττει πρώτα απ όλα τον εαυτό του, αυτό πρέπει να καταλάβουμε» πρόσθεσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.
Ενώ αναφερόμενος στα ευρήματα των ελέγχων ανέφερε ότι η «παραβατικότητα συνεχίζει να είναι υψηλή και κυμαίνεται  από 20-40% πανελλαδικά και εάν οι πολίτες βοηθήσουν και φέτος όπως και πέρσι στην μάχη της φοροδιαφυγής (ζητώντας απόδειξη) θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα προς όφελος όλων μας».

Σε ό,τι αφορά στις επιστροφές φόρου έως 10.000 ευρώ χωρίς έλεγχο δείτε την σχετική είδηση του κόμβου.
 

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: