Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΠΟΜΙΔΑ: Φόρος έως και 45% στα εισοδήματα απο AirBnB

ΠΟΜΙΔΑ: Φόρος έως και 45% στα εισοδήματα απο AirBnB

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 13:46
 
UPD:13:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Σε διευκρινίσεις για τον τρόπο φορολόγησης των μισθωμάτων από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων (AirBnB) προχωράει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οποία κάνει λόγο για «ληστρική» φορολόγηση των ιδιοκτητών.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σχετικά, τα μισθώματα που εισπράττονται από φυσικά πρόσωπα, τα οποία εκμισθώνουν κατοικίες με παροχή μόνον κλινοσκεπασμάτων, θα φορολογούνται αθροιστικά μαζί με τυχόν άλλα μισθώματά τους, βάσει της ισχύουσας κλίμακας φορολογίας μισθωμάτων των φυσικών προσώπων:
  • 15% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ
  • 35% για εισόδημα 12.001- 35.000 ευρώ
  • 45% για εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ
Συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία φθάνει έως και 10%, το συνολικό ποσοστό της φορολόγησης αγγίζει το 55%, χωρίς μάλιστα, να υπολογίζεται και το ποσό του ΕΝΦΙΑ.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, όπως προκύπτει από τις νέες διατάξεις, στα συγκεκριμένα μισθώματα των φυσικών προσώπων δεν επιβάλλεται ΦΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυσικά πρόσωπα υποχρεούνται να καταχωρούν τα πληροφοριακά στοιχεία κάθε βραχυχρόνιας τουριστικής μίσθωσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: