Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΒΟΥΛΗ Αχτσιόγλου: Παραβιάζει την εργατική νομοθεσία το 50% των τουριστικών επιχειρήσεων

Αχτσιόγλου: Παραβιάζει την εργατική νομοθεσία το 50% των τουριστικών επιχειρήσεων

axtsioglou-630.jpg

Έφη ΑχτσιόγλουEUROKINISSI
Η μία στις δύο επιχειρήσεις εμφανίζεται στην αιχμή της τουριστικής περιόδου να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, σύμφωνα με τους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε τον τελευταίο μήνα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Η Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών, συγκεκριμένα, διενήργησε περισσότερους από 200 ελέγχους σε τουριστικές περιοχές, από τους οποίους και διαπιστώθηκε ότι το 50% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα δεν τηρούσαν τις κείμενες διατάξεις.
Στις επιχειρήσεις αυτές επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπονται ή κινήθηκε η διαδικασία των γραπτών εγγυήσεων.
Την ίδια στιγμή από ειδικούς ελέγχους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων εντοπίστηκαν παραβάσεις στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν - από 209 ελέγχους ειδικότερα, σε ξενοδοχειακές μονάδες όπου απασχολούνται συνολικά 10.829 εργαζόμενοι, διαπιστώθηκαν 115 παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε χθες στη Βουλή όταν απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση η υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας όπως και της αδήλωτης αποτελούν κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Αναφερόμενη σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζονται προκειμένου να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η θολή νομοθεσία και η πολιτική απραξία που επέτρεπαν τις “Μανωλάδες” αποτελούν παρελθόν. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή πολιτική βούληση αλλά και στοχευμένο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στους χώρους δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: