Οι έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζονται και στα νησιά εντοπίζονται αρκετές παρανομίες από τα καταστηματάρχες. Έτσι τα λουκέτα πέφτουν «βροχή»!
Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη μπήκε το πρώτο λουκέτο 96 ωρών, σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ, στην οδό Εγνατίας και στο Ρέθυμνο, το δεύτερο λουκέτο 96 ωρών, σε εστιατόριο.

Λουκέτα 48 ωρών

Το πρωί της Δευτέρας έκλεισε γνωστό beach bar restaurant στη Φτελιά της Μυκόνου, στη Σαντορίνη σε κατάστημα με είδη δώρων- κοσμημάτων, στην Ρόδο σε ιστορικό καφέ καθώς η ταμειακή του μηχανή ήταν σε όνομα δικηγόρου.
Στο Αγκίστρι σε beach bar που δεν είχε κόψει 70 αποδείξεις και στην Αίγινα σε beach bar που δεν είχε κόψει 75 αποδείξεις. Στη Σπιναλόγκα σε αναψυκτήριο που δεν είχε κόψει 23 αποδείξεις και στη Χερσόνησο Ηρακλείου σε μπαρ για 28 αποδείξεις.
Στη Θεσσαλονίκη σε καφέ γνωστής αλυσίδας για 74 αποδείξεις και στη Λάρισα σε καφέ της ίδιας αλυσίδας για 80 αποδείξεις από delivery.
Στο λιμάνι του Πειραιά έγιναν 12 έλεγχοι σε τουριστικό γραφείο, σε υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών, σε υπηρεσίες ξεναγού, σε ταξί και καφέ και εντοπίστηκε παραβατικότητα 100%!
Λουκέτο 48 ωρών μπήκε και σε μπαρ στο λιμάνι της Ύδρας και σε δύο καταστήματα ουζερί της ίδιας επιχείρησης στην Καλαμαριά. Εφοριακοί, τελωνιακοί και χημικοί βρήκαν μη έκδοση αποδείξεων αλλά και χύμα ούζο και τσίπουρο χωρίς παρασταστικά. Αυτά δεσμεύτηκαν από το τελωνείο και δείγματα εστάλησαν στο γενικό χημείο για ποιοτικό έλεγχο.
Τέλος πρόστιμο αξίας 7.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ξενοδοχείο της Μυκόνου που δεν είχε κόψει 22 αποδείξεις. 

Λουκέτο 96 ωρών σε καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Λουκέτο 96 ωρών σε καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
«Βροχή» τα λουκέτα -έως και 96 ωρών-  από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Εντοπίζονται αρκετές παρανομίες από τα καταστηματάρχες.

Από τους ελέγχους που διενήργησαν τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο διάστημα από την προηγούμενη Πέμπτη έως και σήμερα προέκυψε σωρεία παραβάσεων που αφορούσαν κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων, οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.   Συγκεκριμένα,  λουκέτο 96 ωρών για υποτροπή σε ότι αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στην οδό Εγαντίας στη Θεσσαλονίκη. Τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντόπισαν και άλλους καταστηματάρχες που δεν έκοβαν αποδείξεις σε Ρέθυμνο, Αγκίστρι , Ρόδο, Σαντορίνη κ.α