Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Δραγασάκης κατά Στουρνάρα

Δραγασάκης κατά Στουρνάρα

Δραγασάκης κατά Στουρνάρα
"Επιτυχία" χαρακτήρισε τη χθεσινή έξοδο στις αγορές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον «Real Fm» τονίζοντας "Ο στόχος ήταν να αρχίσει μια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές αρκετά πριν από τη λήξη του προγράμματος το 2018 και ο στόχος επιτεύχθηκε".
 
Το ιδανικό σενάριο για την κυβέρνηση, όπως είπε "είναι να αρχίσει από κάπου -από εδώ που ξεκίνησε τώρα με την έξοδο στις αγορές- και από τώρα έως το 2018 να έχει μια σειρά από πράξεις που εδραιώνουν τη θέση της χώρας στις αγορές» με στόχο την "καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το 2018".
"Η κυβέρνηση δεν πανηγύρισε, δεν χρειάζεται ούτε θριαμβολογία, ούτε εφησυχασμός, αλλά προσήλωση στους στόχους για την έξοδο από το πρόγραμμα, καθώς θα υπάρξουν ξανά δυνάμεις που θα θελήσουν να βάλουν εμπόδια και τρικλοποδιές στην πορεία αυτή" είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ερωτηθείς για την τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα σε ό,τι αφορά την έξοδο στις αγορές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε: "Ο κ. Στουρνάρας ως άτομο, ως οικονομολόγος, ως πρώην υπουργός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει. Ως Τράπεζα της Ελλάδας θα είχα πολλά ερωτήματα αν αυτή η άποψη ήταν θέση της ΤτΕ. Απ' ό,τι ξέρω δεν ήταν. Άρα, πρόκειται για μια προσωπική άποψη. Δεν θέλω να προχωρήσω σε σχόλιο. Πάντως, αν ήθελε ο κ. Στουρνάρας να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον δεν τον άκουσαν". 
Α.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: