Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αρχίζουν τα ... 'ραντεβού' με την εφορία Λήγει τη Δεύτερα η προθεσμία για την α' δόση του φόρου εισοδήματος.

Αρχίζουν τα ... 'ραντεβού' με την εφορία
Λήγει τη Δεύτερα η προθεσμία για την α' δόση του φόρου εισοδήματος.
28 Ιουλ 2017 - 12:03
Picture 0 for Αρχίζουν τα ... 'ραντεβού' με την εφορία
Ως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, στις 30 Σεπτεμβρίου η δεύτερη, και στις 30 Νοεμβρίου η τρίτη και τελευταία.
AdTech Ad
Μόνο από το φόρο εισοδήματος, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, θα πρέπει να πληρώσουν για το δεύτερο μισό του 2017 περίπου 10 δις σε φόρο εισοδήματος.

Μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση στον φόρο εισοδήματος, θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ του 2017, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Το ύψος του φόρου με δεδομένη την εξαίρεση που πήραν τα αγροτεμάχια θα είναι ίδιος και απαράλλαχτος με αυτό αυτόν που πληρώθηκε και το 2016. Η καθαρή είσπραξη θα πρέπει και φέτος να φτάνει τα 2,65 δις ευρώ και θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις των 530 εκ ευρώ. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου (μαζί με τον φόρο εισοδήματος) και η πέμπτη δόση στο τέλος Ιανουαρίου με βάση τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του υπουργείου οικονομικών.

Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας του 2018 τα οποία αναμένεται να φέρουν ελαφρύνσεις για κατόχους ΙΧ ηλικίας μεγαλύτερης των 10 ετών, αλλά επιβαρύνσεις σε υβριδικά πετρελαιοκίνητα και καινούργια αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Ο στόχος και σε αυτήν την περίπτωση είναι το δημόσιο να εισπράξει και φέτος 1,2 δις ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας όπως και κάθε χρονιά θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.

Μαζί με αυτά θα πρέπει να εισπραχθούν με βάση τον προϋπολογισμό άλλα 2,4 δις ευρώ από τους λοιπούς άμεσους φόρους και ένα υπόλοιπο περίπου 450 εκ ευρώ από ρυθμίσεις οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών.

Όσοι καθυστερήσουν - σκόπιμα ή λόγω αδυναμίας - να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεων και η οφειλή τους υπερβαίνει τα 500 μπαίνουν στην μαύρη λίστα της ΑΑΔΕ και στα περίπου 4,1 εκ φορολογούμενων που έχουν οφειλές στην εφορία και κινδυνεύουν με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ


Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προβλέπουν -μεταξύ άλλων- τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση του φόρου ακίνητης περιουσίας πρέπει να πληρωθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2018. Επίσης με άλλη τροπολογία προβλέπεται η άμεση επιστροφή φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ έως 10.000 ευρώ.

NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: