Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Θύελλα αντιδράσεων για τις αποκαλύψεις Τσιρώνη περί συστήματος παράλληλων πληρωμών

Θύελλα αντιδράσεων για τις αποκαλύψεις Τσιρώνη περί συστήματος παράλληλων πληρωμών

Θύελλα αντιδράσεων για τις αποκαλύψεις Τσιρώνη περί συστήματος παράλληλων πληρωμών

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει σε Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα, το λεγόμενο I.O.U., προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του.
Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη.
Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες.
Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”.
Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ».

ΠΑΣΟΚ: «Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και " θα είναι ντάλα μεσημέρι"!»
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης αναφέρει:
«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο εν ενεργεία Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα, μας πληροφόρησε κι αυτός με τη σειρά του, χαλαρά, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα και κουπόνια. Και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη ο κ.Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος.
Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν την διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από την δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και " θα είναι ντάλα μεσημέρι"!».

Ποτάμι: Οι πολίτες οφείλουν να μάθουν όλη την αλήθεια
«Τότε κατήγγελλαν όσους αποκάλυπταν τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους, όπως έκανε το Ποτάμι. Τώρα ομολογούν με τον πιο φυσικό τρόπο, ότι συζητούσαν ακόμη και στο Υπουργικό Συμβούλιο για παράλληλο νόμισμα», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.
«Ο κ. Τσιρώνης αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος. Οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν από τι καταστροφή γλύτωσαν. Κι οφείλουν να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την περίοδο που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα», αναφέρει ακόμη ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: