Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Παρασκηνιακή σύγκρουση ΕΕ - ΔΝΤ για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Παρασκηνιακή σύγκρουση ΕΕ - ΔΝΤ για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Παρασκηνιακή σύγκρουση ΕΕ - ΔΝΤ για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

«Πόλεμος» στο παρασκήνιο για το επόμενο βήμα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Αυτό έρχεται στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του Bloomberg ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έχει θέσει ανώτατο όριο για το ελληνικό χρέος, επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές.


Bloomberg: Μπλόκο από το ΔΝΤ για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Από τις πληροφορίες προκύπτει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι θετικοί να βγούμε στις αγορές, ενώ το ΔΝΤ διαμηνύει συνεχώς στην Αθήνα και στους Ευρωπαίους ότι δεν το θεωρεί ωφέλιμο διότι μια τέτοια κίνηση από την Αθήνα θα αυξήσει την καμπύλη του χρέους (καθώς η Ελλάδα θα βγει τώρα στις αγορές με τετραπλάσια επιτόκια από αυτά που δανείζεται σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και όλα αυτά, κατά το ΔΝΤ, θα ανοίξουν το δρόμο σε ένα νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, γεγονός που επισημαίνεται σε έκθεση της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, υποστηρίζοντας ότι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ (QE) γίνεται όλο και λιγότερο πιθανή.


Goldman Sachs: Ανοικτό το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα
η Ελλάδα θα πρέπει να επωφεληθεί από τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στα ελληνικά ομόλογα, προχωρώντας στην έκδοση ενός νέου -ακόμα κι αν αυτό θα είναι διαθέσιμο αρχικά μόνο στους κατόχους του υπάρχοντος χρέους της, αναφέρει το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια, μπορεί να προσελκύσει και νέους επενδυτές, μόλις διευθετηθεί η διαμάχη με το ΔΝΤ.

Την πληροφορίες ότι η Ελλάδα έχει προσλάβει έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου, αναφέρουν πηγές του Reuters. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, μια πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναθέσει στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC τη διαχείριση της πενταετούς έκδοσης.


Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε αναδόχους για το ομόλογο
Τα ελληνικά ομόλογα είναι ένα τεστ για την συνεχιζόμενη ευρωπαϊκή στήριξη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BreakingViews του Reuters. 

Όπως επισημαίνει, η χώρα θέλει να εκδώσει ομόλογα λίγες μόνο εβδομάδες αφότου έλαβε άλλη μία δόση του προγράμματος διάσωσης. 

Η Αθήνα θα δυσκολευτεί να παραμείνει φερέγγυα στις τρέχουσες τιμές της αγοράς. 

Ωστόσο, τα ομόλογα θα μπορούσαν να είναι ελκυστικά εάν η ευρωζώνη δώσει στην Ελλάδα ένα χέρι βοηθείας.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: