Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Άνεργος καλείται να πληρώσει χιλιάδες ευρώ στην εφορία

Άνεργος καλείται να πληρώσει χιλιάδες ευρώ στην εφορία

09:00 πμ
Μία απίστευτη ιστορία ενός φορολογούμενου στην Κρήτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Όπως ανέφερε, ο φοροτεχνικός – λογιστής Νεκτάριος Ζορμπάκος, πρόκειται για έναν άνεργο από τα Χανιά, ο οποίος διαμένει σε οικία που του παραχώρησε δωρεάν η μητέρα του, έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο και δήλωσε εισόδημα μόλις 0,24 ευρώ.
Δείτε την ανάρτηση του κ. ΖορμπάκουΆνεργος καλείται να πληρώσει χιλιάδες ευρώ στην εφορία
Όπως αναφέρει ο κ. Ζορμπάκος για όλα αυτά ο άνεργος φορολογούμενος καλείται να πληρώσει στην εφορία το ποσό των... 4.470,30 ευρώ.
Φορολογούμενος έκανε φέτος δήλωση εισοδήματος και δήλωσε ως εισόδημα από τόκους καταθέσεων 0,24 ευρώ! Διέμενε σε οικία 70 τμ,που του έχει παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ, η μητέρα του, και έχει στην κατοχή του ένα Ι.Χ 1756 κε, με ετήσια αντικειμενική δαπάνη 3.800 ευρώ.
Για όλα τα παραπάνω καλείται να πληρώσει 4.470,30 ευρώ ( δείτε τη σχετική εικόνα από την εκκαθάριση της δήλωσης).
Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Ν. 4172/2013 άρθρο 34 παρ. 1. Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 30, η οποία προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα, προσδιορίζεται από τη Φορολογική Διοίκηση κατά το ίδιο φορολογικό έτος σύμφωνα με τα οριζόμενα στις επόμενες παραγράφους και φορολογείται:
α) σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 15 εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από μισθωτή εργασία ή/και συντάξεις ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή «δεν υπάρχει εισόδημα από καμία κατηγορία ή»[1] «έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των εννιά χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ ή
β) σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 29, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του δεν προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις.
Στην περίπτωσή μας έχει μεγαλύτερο εισόδημα από κεφάλαιο ύψους 0,24 ευρώ από ότι από μισθωτή εργασία ή συντάξεις όντας ΆΝΕΡΓΟΣ, η φορολογική αρχή, τον φορολογεί σαν να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υπολογίζοντας κύριο φόρο 2.235,15 ευρώ και προκαταβολή φόρου 2.235,15 ευρώ, δηλαδή το συνολικό ποσό φόρου που καλείται να πληρώσει είναι 4.470,30 ευρώ!
Πηγή:cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: