Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) έχει ενεργοποιήση νέα ηλεκτρονική εφαρμογή με όνομα Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων , το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων, και κατά συνέπεια να υπολογίζουν την τιμή του δικού του σπιτιού
του Γιώργου Αντωνόπουλου
Η εφαρμογή της ΓΓΠΣ είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και μπορούν να ενημερωθούν πως κινείται η αγορά ακινήτων αλλά και πόσο περίπου μπορεί να «πιάσει» το ακίνητο τους στην αγορά.
Συγκεκριμένα το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων. Η εφαρμογή είναι πληροφοριακού χαρακτήρα.
Η χρήση της εφαρμογής αυτής είναι απλή και γίνεται ανώνυμα. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις.
Η εφαρμογή έχει σχεδιασθεί με τρόπο που να εξασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η ανωνυμία των εμπλεκομένων μερών.
Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να εισέλθετε στην εφαρμογή

πηγή: www.dikaiologitika.gr