Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Τζανακόπουλος: Η οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης

Τζανακόπουλος: Η οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης

Τζανακόπουλος: Η οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης

Στο θετικό momentum στο οποίο βρίσκεται πλέον, η ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε εισαγωγικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η επακόλουθη εκταμίευση της δόσης έκλεισαν ένα κύκλο αβεβαιότητας. 

Η ελληνική οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από τις εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία, αλλά και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους».
Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά στα στοιχεία εκείνα (του τρέχοντος έτους), που έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την αλλαγή σελίδας.
Συγκεκριμένα, ήδη μέσα στο 2017: «Το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,4%, για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%. Η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση, φθάνοντας στο 21,7%», κατέγραψε συνεπώς «μείωση της τάξης των 6 μονάδων από το δυσθεώρητο 27,2% στα μέσα του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001».
Πέραν τούτων, «οι επενδύσεις, για το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%. Οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά, το Μάϊο η συνολική τους αξία αυξήθηκε κατά 25,3%».
Συμπερασματικά, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «είναι λοιπόν σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία. Στόχος της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή η θετική συνθήκη ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το Πρόγραμμα, όπως προβλέπεται, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018. Να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, αυτή η περίοδος της μνημονιακής επιτροπείας, που έφερε τη χώρα και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω».
http://www.enikonomia.gr/timeliness/160689,tzanakopoulos-i-oikonomia-einai-pia-safes-oti-echei-perasei-se-fa.html

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: