Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ξεκινάει από Σεπτέμβριο η λοταρία των αποδείξεων.

Ξεκινάει από Σεπτέμβριο η λοταρία των αποδείξεων.

31
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, κάθε μήνα
Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης φορολογουμένων στις μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει ότι τα χρηματικά έπαθλα τα οποία θα εισπράττουν οι τυχεροί φορολογούμενοι από τις κληρώσεις των ηλεκτρονικών λαχνών θα είναι αφορολόγητα.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών εντός του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση και οι πρώτοι 1.000 τυχεροί θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ έκαστος.
Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε χρόνο θα μοιράζονται 12 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα) στους τυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα.
Ειδικότερα, με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, η «φορολοταρία», που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει  ως εξής:
    Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών  το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
    Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση.  Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο – ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).
    Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.
    Η λοταρία θα  μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.
    Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.
Ειδικά για φέτος που η «φορολοταρία» θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο  και το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει διαθέσιμο στον προϋπολογισμό αναμένεται να δοθούν τα χρηματικά έπαθλα σε πολλούς περισσότερους φορολογούμενους.
Εν τω μεταξύ από σήμερα σχεδόν όλο το φάσμα της αγοράς λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να διαθέτει συσκευή ηλεκτρονικής χρέωσης καρτών POS.
Πηγή:dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: