Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Ιούνιο

Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Ιούνιο


                 
                           
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 07-07-2017

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε το μήνα Ιούνιο, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων– αποχωρήσεων κατά 40.599 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Η επίδοση του Ιουνίου 2017 είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Ιουνίου από το 2001 έως σήμερα.

Επίσης, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2017 διαμορφώνεται στις 255.903 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε: «Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, που καταγράφονται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και στην έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν τη θετική τάση που καταγράφηκε και τους προηγούμενους μήνες στην αγορά εργασίας.

Το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων που καταγράφει η «ΕΡΓΑΝΗ» κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001 και η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2012, με ποσοστό 21,7% φέτος τον Απρίλιο. H μείωση που έχει επιτευχθεί δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς. Μας επιτρέπει όμως να αισιοδοξούμε.

Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σχέδιο και υπευθυνότητα, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας
».

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: