Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τόμσεν: Καλοδεχούμενη μία έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Τόμσεν: Καλοδεχούμενη μία έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Τόμσεν: Καλοδεχούμενη μία έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει ο Πολ Τόμσεν μία έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ σε δηλώσεις του από την Κροατία, όπως αναφέρει το Bloomberg, είπε πως η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι έτοιμη και έχει ήδη σταλεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου. Θα συζητηθεί δε, σύμφωνα με τον ίδιο, στις 20 Ιουλίου.
Ο Πολ Τόμσεν δήλωσε επίσης, ότι «αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να σταθεί μόνη της, χωρίς να χρειάζεται το ΔΝΤ και τον ESM και να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές. Αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε. Αν η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να βγαίνει στις αγορές, αυτό θα είναι βεβαίως καλοδεχούμενο».
Πληροφορίες, αναφέρουν πως θα επισπευσθεί η συζήτηση της ανάλυσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για τις 20 Ιουλίου, όταν θα εξεταστεί και το επί της αρχής πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ, αντί της 27ης Ιουλίου, όπως είχε πει ο Τζέρι Ράις, γιατί υπάρχει η πιθανότητα σύμφωνα με εκτιμήσεις, η χώρα μας να βγει στις αγορές στις 21 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: