Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Με προμήθεια η πληρωμή των φόρων στα γκισέ των τραπεζών

Με προμήθεια η πληρωμή των φόρων στα γκισέ των τραπεζών

Με προμήθειες στις τράπεζες θα επιβαρύνονται όσοι πληρώνουν φόρους στα γκισέ των τραπεζών σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
me-promitheia-i-plirwmi-twn-forwn-sta-gkise-twn-trapezwn
 
Με προμήθειες στις τράπεζες θα επιβαρύνονται όσοι πληρώνουν φόρους στα γκισέ των τραπεζών σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Μέχρι σήμερα όποιος πλήρωνε φόρους εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας, φόρους κληρονομιών, γονικών παροχών ή δωρεών είτε στον γκισέ, είτε με κάρτα, είτε με ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking) δεν επιβαρύνονταν ούτε με μισό σεντ του ευρώ, καθώς τις προμήθειες των τραπεζών αναλάμβανε σε ετήσια βάση η εφορία.

Πλέον με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κύριου Γιώργου Πιτσιλή για να μην πληρώσει κάποιος τραπεζική προμήθεια θα πρέπει να καταβάλει τους φόρους τους μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking και πλαστικό χρήμα). Αντίθετα όσοι πληρώνουν στον γκισέ θα επιβαρύνονται ανάλογα το ύψος της συναλλαγής και την τράπεζα από 0,20 ευρώ έως 1,5 ευρώ ή και παραπάνω. 

Ποιοι μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν στα γκισέ χωρίς προμήθεια; Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Πιτσιλή η οποία αναμένεται σήμερα να δοθεί στη δημοσιότητα, θα εξαιρούνται του μέτρου και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μηδενικές προμήθειες κατά την πληρωμή των φόρων οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% και όσοι ζουν σε παραμεθόριες περιοχές. Ομως αυτό θα ισχύσει μόνο για όσους πληρώνουν το φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ και με προϋπόθεση να διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό όπου το ποσό του φόρου θα κατατίθεται στον εν λόγω λογαριασμό και μετά θα καταλήγει στα ταμεία της εφορίας. Αν πρόκειται για πληρωμή τελών κυκλοφορίας ή κάποιου άλλου φόρου τότε και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών θα επιβαρύνονται με τραπεζικές προμήθειες.

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδος, δωρεάν θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές οι πληρωμές φόρων, μόνο εφόσον πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου (web banking) ή ΑΤΜ και τραπεζικών καρτών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση θα υπογραφεί άμεσα και θα έχει εφαρμογή εντός πέντε ημερών από τη δημοσίευσή της στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Δηλαδή θα ισχύει και για τις πληρωμές της α΄δόσεως του φόρου εισοδήματος που πρόκειται να γίνουν στο τέλος Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: