Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Μοσκοβισί: Θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ για Ελλάδα

Μοσκοβισί: Θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ για Ελλάδα

Μοσκοβισί: Θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ για Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε σήμερα "πολύ θετικό σήμα για τις αγορές" την κατ΄αρχήν συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ.
"Η απόφαση που έλαβε το ΔΝΤ είναι ένα πολύ καλό νέο. Πρόκειται για έναν νέο θετικό δείκτη της επιστροφής της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας, και ένα πολύ θετικό σήμα για τις αγορές", ανέφερε ο Μοσκοβισί σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
"Η συμμετοχή του ΔΝΤ ανοίγει τον δρόμο για μια μελλοντική εκταμίευση –οπωσδήποτε λιγότερη σημαντική από εκείνην των Ευρωπαίων– καλοδεχούμενη και χρήσιμη ωστόσο για την ελληνική οικονομία", πρόσθεσε ο γάλλος Επίτροπος.
Ο Μοσκοβισί θα επισκεφθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου την Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης ο Γάλλος Επίτροπος μέσω Twitter εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της συμφωνίας του ΔΝΤ με την Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πολύ καλά νέα για την Ελλάδα και σήμα προς τις αγορές εν όψει της εξόδου από το πρόγραμμα το 2018. Η εμπιστοσύνη είναι εδώ».





Δεν υπάρχουν σχόλια: