Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Έρχεται το νέο ΣΔΟΕ

Έρχεται το νέο ΣΔΟΕ
Ενημέρωση: 21-07-2017 12:12

Προβολές: 65Ειδησεογραφία
Το νέο ΣΔΟΕ αναλύει σε δημοσίευμά του το ependisinews.gr, σύμφωνα με το οποίο, το νέο όργανο αποτελεί μια μικρογραφία του παλιού και θα αποτελείται από 135 ελεγκτές.
Αρμοδιότητα του νέου ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα είναι: "να ερευνά εξονυχιστικά μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και άλλων οικονομικών εγκλημάτων ποινικού χαρακτήρα, θα μπορεί να συλλαμβάνει και να ανακρίνει υπόπτους για την τέλεση ποινικών φορολογικών αδικημάτων, αλλά δεν θα έχει δικαίωμα να επιβάλλει φόρους και πρόστιμα στους ελεγχόμενους, σχεδιάζει να συστήσει η κυβέρνηση".
Η νέα αυτή υπηρεσία, θα έχει την ονομασία "Διεύθυνση Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων" και θα συγκεντρώνει τις "διεσπαρμένες στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) και στις ΔΟΥ της χώρας 4.700 παραγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για φορολογικούς ελέγχους σε οικονομικά ισχυρούς Ελληνες φορολογούμενους υπόπτους για φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, οι οποίες έχουν μείνει ακόμη ανεκτέλεστες".
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τις νέες υπηρεσίες ως "δυσκίνητες και χρονοβόρες"  και θεωρεί ότι θα περιορίσουν "ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες του Δημοσίου να ελέγξει φορολογικά όσο το δυνατόν περισσότερες από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Κι αυτό διότι ο πολύ μικρός αριθμός των ελεγκτών της νέας υπηρεσίας δεν θα είναι δυνατό να φέρει σε πέρας παρά ελάχιστες από τις υποθέσεις αυτές. Ταυτόχρονα, τον τελικό λόγο για το εάν πράγματι διεπράχθη φοροδιαφυγή ή όχι θα τον έχουν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ προς τις οποίες θα πρέπει να διαβιβάζει η υπηρεσία τα πορίσματά της για επανέλεγχο, έκδοση πράξεων επιβολής φόρων-προστίμων και είσπραξη!"
Πηγή: Επένδυση

Δεν υπάρχουν σχόλια: